Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatul Sed Lex anunţă că amână greva generală

Miercuri, 15 Octombrie 2008 (15:53:03)
Conducerea Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex anunţă că amână greva generală a funcţionarilor, programată pentru joi, până în 13 noiembrie, pentru că mai multe sindicate membre nu sunt pregătite şi au cerut un răgaz pentru a-şi mobiliza mai bine membrii.

Potrivit unui comunicat de miercuri, Consiliul Unional al Alianţei Sed Lex, reunit în şedinţă extraordinară, a constatat că nu toate sindicatele membre sunt pregătite pentru a declanşa greva generală pe termen nelimitat, numai 62 la sută din cele 341 de sindicate membre mobilizează toţi membrii de sindicat pentru a participa la acţiunea grevistă, iar unele sindicate au solicitat amânarea acţiunii de protest, pentru a mobiliza mai bine membrii.

Ca urmare, s-a decis amânarea declanşării grevei până în 13 noiembrie, revendicările fiind aceleaşi, acordarea creşterii salariale de 50 la sută pentru tot sistemul bugetar.

Tot marţi, şi Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a hotărât amânarea declanşării grevei generale.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de FNSA, motivul acestei amânări îl constituie "disponibilitatea ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, de a participa joi, 23 octombrie, la negocieri pentru soluţionarea revendicărilor FNSA”.

“De asemenea, FNSA aşteaptă decizia Curţii Constituţionale cu privire la legea de majorare a salariilor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar precum şi atitudinea Preşedintelui României privind promulgarea acestei legi”, se arată în comunicatul citat.

Sindicaliştii membri ai FNSA speră ca, în virtutea principiului separaţiei puterilor în stat, “cele două instituţii să respecte decizia politică de majorare a salariilor bugetarilor, luată de către partidele politice parlamentare prin votarea acestei legi, chiar dacă este abia un început”.

Joia trecută, funcţionarii din întreaga ţară au participat la o grevă de avertisment, iar membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici la un miting în faţa Guvernului, cerând salarii mai mari cu 50 la sută şi asigurarea protecţiei juridice pentru cei din instituţii de control.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Sed Lex anunţă că amână greva generală.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatul Sed Lex anunţă că amână greva generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei