Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DGA: Personalul MIRA, neimplicat în derularea contractelor de achiziţionare a maşinilor de poliţie

Miercuri, 15 Octombrie 2008 (17:06:08)
Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a fost sesizată în ianuarie de IGPR cu privire la modul de achiziţionare a maşinilor de poliţie, iar în urma verificărilor a comunicat faptul că nu există date privind implicarea ilegală a personalului MIRA în derularea contractelor.

"Prin adresa 721.945 din 24 ianuarie 2008, Inspectoratul General al Poliţiei Române ne-a informat cu privire la faptul că Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a fost autorizat să atribuie contracte multianuale de furnizare pe bază de leasing financiar pe o perioadă de trei ani, pentru achiziţia de mijloace de transport, iar conform repartiţiei stabilite la nivel central, IGPR i s-a alocat suma de 487 de milioane lei în vederea achiziţionării a 2.923 de mijloace de transport. Mijloacele de transport au fost incluse în Programul anual al achiziţiilor publice al IGPR pentru anul 2007, fiind derulate procedurile specifice prevăzute de lege", a comunicat, miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul general al DGA, Irinel Păun.

Potrivit procurorului Irinel Păun, din momentul publicării anunţului de participare - 10 mai 2007, în sistemul Electronic de Achiziţii Publice - şi până la data limită de depunere a ofertelor, documentaţia de atribuire a fost solicitată şi ridicată de un număr de 48 de operatori economici.

"Până la data şi ora limită de depunere a ofertelor s-au înregistrat un număr de trei oferte din partea următorilor operatori economici: SC Ager Leasing IFN SA, SC Raiffeisen Leasing IFN SA şi Ţiriac Leasing IFN SA, comisia de evaluare numită de autoritatea contractantă aflându-se în faza de analizare şi evaluare a ofertelor depuse", explică magistratul.

IGPR a solicitat Direcţiei Generale Anticorupţie să comunice dacă la nivelul DGA "există informaţii privind nerespectarea principiilor achiziţiilor publice sau orice alte elemente care apreciaţi că pot afecta derularea în condiţii de deplină legalitate a procedurii de achiziţie în cauză", a precizat şeful DGA.

"În referire la adresa IGPR, Direcţia Generală Anticorupţie, prin adresa 892.426 din 30 ianuarie 2007, a comunicat că, la nivelul DGA, nu există «date privind implicarea personalului MIRA în derularea unor contracte de achiziţii publice prin intermediul SC Ager Leasing IFN SA, SC Raiffeisen Leasing IFN SA şi Ţiriac Leasing IFN SA, în care să nu fie respectate prevederile legale privind achiziţiile publice»", a afirmat sursa citată.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Gheorghe Popa, a afirmat, miercuri, că, în urma unei solicitări pe care a făcut-o, DGA, DGIPI, DIF şi SRI au comunicat faptul că nu sunt suspiciuni cu privire la contractul de achiziţionare a maşinilor de poliţie.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a sesizat DNA în cazul licitaţiei organizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru achiziţia autospecialelor de poliţie, a comunicat, miercuri, Biroul de presă al instituţiei

"Toate licitaţiile de autovehicule organizate în ultima perioadă de timp de către structurile ministerului au făcut obiectul unei verificări a Corpului de control al MIRA, dispusă în urmă cu 3 săptămâni, la data de 22 septembrie, de către ministrul Internelor şi Reformei Administrative", precizează sursa citată.

În urma prezentării concluziilor Corpului de control în cazul licitaţiei organizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, ministrul Cristian David a dispus marţi sesizarea Departamentului Naţional Anticorupţie.

"Sesizarea şi materialul de control au fost înaintate, în această dimineaţă, Departamentului Naţional Anticorupţie. Totodată, ministrul Cristian David a cerut Inspectoratului General al Poliţiei Române, ca în regim de urgenţă, să dispună măsuri pentru suspendarea efectelor contractelor de achiziţie publică încheiate cu SC Ager Leasing IFN SA", spune sursa citată.

Semnarea contractului de achiziţie de autospeciale de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în calitate de ordonator de credit, a fost o decizie exclusivă a conducerii Poliţiei Române, care a gestionat derularea licitaţiei, mai arată MIRA.

"Aşa cum şi public a fost anunţat la începutul anului 2008, cu ocazia bilanţului Direcţiei Generale Anticorupţie, toţi ordonatorii de credite din MIRA au fost atenţionaţi în mod direct referitor la respectarea întocmai a procedurilor legale referitoare achiziţiile publice, aflate în derulare sau pe care aceştia intenţionau să le realizeze", susţine MIRA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DGA: Personalul MIRA, neimplicat în derularea contractelor de achiziţionare a maşinilor de poliţie.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DGA: Personalul MIRA, neimplicat în derularea contractelor de achiziţionare a maşinilor de poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei