Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Misiune periculoasă

A mers doi kilometri, prin munţi, cu o bombă în braţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unul dintre membrii echipei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a avut parte de o misiune deosebit de periculoasă, în urmă cu două zile, când a fost nevoit să care în braţe, aproximativ doi kilometri, pe un drum forestier de munte, o bombă neexplodată, din timpul războiului.   

La câteva zile după ce specialiştii ISU Suceava au dat peste un adevărat depozit de muniţie, sub pământ, la Cârlibaba, pirotehniştii au fost chemaţi, luni, din nou în aceeaşi comună.

De data aceasta, un sătean a găsit pe un drum forestier din zona „Tătarca” un proiectil de război. Omul i-a anunţat imediat pe poliţiştii din comună, aceştia din urmă asigurând zona şi solicitând intervenţia celor de la ISU Suceava.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au periat zona şi, pe lângă proiectilul explozibil de calibrul 150 de milimetri, au mai găsit încă unul, mai mic, şi mai multe cartuşe de infanterie, calibrul 7,62 de milimetri.

Singura problemă a membrilor grupei pirotehnice a fost aceea că, în zona în care au fost găsite elementele de muniţie, nu au putut ajunge cu maşina de serviciu, special echipată pentru transportul explozibililor, motiv pentru care au fost nevoiţi să care personal proiectilele până la autovehiculul cu care veniseră de la Suceava.

Misiunea cea mai grea a avut-o subofiţerul ISU care a trebuit să aducă la maşină, în condiţii de maximă siguranţă, proiectilul cu calibrul de 150 de milimetri, a cărui greutate ajungea la aproximativ 30 de kilograme.

Cei aproximativ doi kilometri pe care angajatul ISU Suceava i-a avut de parcurs cu bomba în braţe au fost foarte anevoioşi, mai ales că subofiţerul ştia că orice mişcare bruscă ar fi putut duce la explozia proiectilului.

Din fericire, pirotehniştii au reuşit să ajungă cu bine la maşina de serviciu şi să transporte cele două proiectile într-un poligon autorizat, urmând ca acestea să fie distruse în condiţii de maximă siguranţă.

 

Cu grenada în podul casei

În cursul zilei de ieri, grupa pirotehnică a ISU Suceava s-a deplasat la Salcea, acolo unde, în podul unei case, mai mulţi muncitori care efectuau lucrări de reparaţii au dat peste o grenadă defensivă, în stare bună, cu inelul de siguranţă aplicat.

Numai în acest an, pirotehniştii ISU Suceava au fost solicitaţi să intervină la zeci de misiuni de asanare, fiecare intervenţie având un grad crescut de periculozitate.

Pirotehniştii îi avertizează pe cei care găsesc elemente de muniţie să anunţe imediat acest lucru la Serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă -112.

„Indiferent de starea fizică sau de vechimea elementului de muniţie, pericolul ca acesta să fie activ şi să producă explozie este maxim, prin urmare orice operaţiune asupra muniţiei neexplodate trebuie să fie executată numai de către personal specializat, cu respectarea strictă a procedurilor de securitate”, susţin specialiştii ISU Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A mers doi kilometri, prin munţi, cu o bombă în braţe.
 Vizualizări articol: 2764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
A mers doi kilometri, prin munţi, cu o bombă în braţe3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei