Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN cere preşedintelui Băsescu să promulge legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice

Miercuri, 15 Octombrie 2008 (17:07:04)
Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) cere preşedintelui Traian Băsescu să promulge legea privind majorarea salariilor personalului didactic şi Guvernului să nu se mai opună acestei majorări şi să respecte dispoziţiile actului normativ.

„Curtea Constituţională a arătat ceea ce FEN a susţinut permanent şi anume că legea aprobată de parlamentari este legală. Aşteptăm promulgarea legii şi punerea ei în aplicare. Sperăm că Guvernul îşi va reconsidera poziţia şi nu va mai încerca să fie deasupra legii", susţine preşedintele FEN, Cătălin Croitoru, citat într-un comunicat de miercuri al FEN.

Membrii FEN nu au participat la mitingul şi marşul profesorilor organizate, miercuri, în Capitală, anunţând că aşteaptă o hotărâre a Curţii Constituţionale, care a decis că Legea privind majorarea salariilor profesorilor este constituţională

"O astfel de acţiune nu poate avea decât un scop de imagine pentru organizatori şi poate influenţa negativ hotărârea Curţii Constituţionale care ar putea să amâne verdictul. Singura formă de protest care ar putea avea un impact real şi ar duce la aplicarea legii de majorare a salariilor este din punctul nostru de vedere greva generală", se arata într-un comunicat al FEN de miercuri dimineaţă.

Şi reprezentanţii altor federaţii sindicale din educaţie consideră firească decizia Curţii Constituţionale (CC) privind Legea de majorare a salariilor cadrelor didactice şi spun că legea trebuie respectată.

"Legea e lege şi trebuie respectată. Curtea Constituţională a demonstrat că este acel organism independent care nu poate fi manipulat", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Preşedintele Federaraţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, consideră că decizia Curţii Constituţionale este una firească şi normală.

"Nu am avut nicio clipă vreo îndoială că decizia Curţii Constituţionale nu va fi favorabilă Guvernului, pentru că legea e votată în unanimitate în Parlament, iar acest vot are argumente că există bani pentru majorarea salariilor profesorilor în bugetul Educaţiei", a spus Bobulescu.

Câteva mii de sindicaliştii din educaţie au participat la mitingul şi marşul organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater".

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a respins afirmaţiile unor politicieni potrivit cărora acţiunile de protest de miercuri ar reprezenta o formă de represiune împotriva Curţii Constituţionale.

"Acţiunea este împotriva celor care au contestat o lege votată de proprii lor membrii de partid. Mitingul a fost stabilit înainte de a se şti data la care se pronunţă Curtea Constituţională. Azi n-am venit să cerem ceva, ci să luptăm pentru demnitatea noastră, să le arătăm actualilor politicieni că vremea lor se duce şi că avem nevoie de o altă clasă politică pentru care învăţământul să fie într-adevăr o prioritate", a declarat Nistor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN cere preşedintelui Băsescu să promulge legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN cere preşedintelui Băsescu să promulge legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei