Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Distribuitorii şi-au schimbat poziţia şi cer majorarea preţului la medicamente cu 7,8%

Miercuri, 15 Octombrie 2008 (17:05:26)
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, apreciază că Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente şi-a schimbat, miercuri, poziţia faţă de săptămâna trecută, cerând o majorare a preţurilor cu 7,8 la sută şi recalcularea acestora la cel mai mare curs valutar.

Reprezentanţii distribuitorilor şi importatorilor de medicamente s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru a discuta despre modalităţile de calcul a preţului la aceste produse, însă nu s-au înţeles, urmând să aibă o nouă întâlnire miercuri seară. O primă întâlnire între cele două părţi a avut loc sâmbătă.

''După mai bine de două ore de discuţii, MSP a solicitat Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM) să îşi revizuiască atitudinea şi comportamentul, atrăgând atenţia că desfacerea medicamentelor trebuie să aibă şi o componentă etică. Am constatat că, faţă de sâmbătă, ADIM şi-a schimbat atitudinea, ceea ce a dus la suspendarea discuţiilor şi reluarea acestora în acestă seară la ora 19.00'', a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Demnitarul a mai spus că discuţiile vor fi reluate cu alte calcule şi alte variante de lucru.

Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente, Robert Popescu, a declarat, la sfârşitul primei runde de negocieri cu ministrul Sănătăţii, că au fost discutate despre diverse soluţii care însă, fie pentru producători, fie pentru distribuitori, nu pot fi acceptabile.

"La ora 19.00 încercăm să vedem dacă, la solicitările ministrului, vom putea veni cu alte propuneri suplimentare de la noi, de suportare a acestor costuri, ceea ce mă îndoiesc", a mai spus Popescu.

Potrivit acestuia, soluţia ministerului este de a se reduce preţurile de intrare în ţară ale produselor până la niveluri care ar reprezenta o problemă pentru producătorii internaţionali de medicamente, "pentru că există riscul, datorită politicilor lor internaţionale, ca aceste produse să nu mai fie comercializate în România".

Reprezentantul ADIM a precizat că distribuitorii şi importatorii cer recalcularea preţului la toate medicamentele, nu doar la o parte din ele. Nicolăescu le-a propus sâmbătă ca pentru cele 200 de medicamente din programele naţionale preţurile să fie recalculate la un curs de 36,3 lei pentru un euro.

Popescu a subliniat faptul că ei au continuat să livreze medicamente la toate spitalele din România, în ciuda situaţiei dificile şi a pierderilor mari pe care le suportă.

Distribuitorii de medicamente au cerut, marţi, şi intervenţia premierului Călin Popescu Tăriceanu în conflictul cu Ministerul Sănătăţii, avertizând că unele medicamente vitale pentru pacienţi ar putea dispărea de pe piaţă, dacă nu se iau măsuri urgent.

Aceştia susţin şi că îl vor da în judecată pe Eugen Nicolăescu, pentru că a îngheţat preţurile la medicamente de 18 luni.

Consiliul Naţional al Colegiului Farmaciştilor din România a anunţat, vineri, că distribuitorii de medicamente au încetat livrările, întrucât preţurile produselor farmaceutice sunt afectate de devalorizare, iar stocurile de medicamente din farmacii sunt pe cale de a fi epuizate.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara, la sfârşitul lunii septembrie, că preţurile medicamentelor rămân neschimbate până în 1 noiembrie, ordinul privind prelungirea, încă o lună, a valabilităţii preţurilor fiind trimis la Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiilor distribuitorilor de medicamente, Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a îngheţat preţurile de decontare a medicamentelor de 18 luni la un curs valutar de 3,32 lei pentru un euro şi 2,44 lei pe un dolar, deşi cursul de import este cu 15-20 la sută mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Distribuitorii şi-au schimbat poziţia şi cer majorarea preţului la medicamente cu 7,8%.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Distribuitorii şi-au schimbat poziţia şi cer majorarea preţului la medicamente cu 7,8%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei