Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL cere demisia lui Cristian David pentru minciună şi fugă de răspundere

Miercuri, 15 Octombrie 2008 (15:34:39)
PDL cere demisia ministrului de Interne, Cristian David, pentru că a minţit în cazul autoturismelor Dacia Logan cumpărate de IGPR cu 70.000 de euro bucata şi pentru că a fugit de răspundere în acest caz, susţinând că Poliţia a încheiat contractul respectiv.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Liviu Negoiţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii solicită demisia ministrului de Interne, Cristian David, pentru că a minţit în cazul autoturismelor Dacia Logan cumpărate de "cea mai importantă instituţie din subordinea Ministerului de Interne".

Negoiţă a arătat că, deşi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a încheiat un contract în care un autoturism costă 70.000 de euro, aceeaşi maşină costa 12.000 de euro în contractul semnat când ministru de Interne era Vasile Blaga.

"Ministrul de Interne David s-a încurcat în propriile minciuni. El a spus ca a trimis o sesizare la DNA, apoi a spus că e pe drum, apoi a spus ca n-a trimis-o. El era primul dator să rezolve situaţia din subordinea lui", a susţinut liderul PDL.

El a spus că, într-o ţară în care ministrul de Interne minte, "nu este de mirare că interlopii au pus stapânire pe străzile Craiovei şi ale altor oraşe".

Negoiţă l-a acuzat pe David că a fugit de răspundere, dând vina pe poliţie pentru încheierea contractului, iar "dacă mass-media şi preşedintele României nu ar fi pus problema acestui contract, ministrul de Interne ar fi îngropat totul".

"Toate deciziile majore din Ministerul de Interne se află în răspunderea ministrului de Interne. Iar acest contract încheiat pe bani publici este o decizie majoră. Cristian David este ministru, dar nu se simte răspunzător pentru ce se întâmplă în minister şi pentru irosirea banului public", a acuzat Negoiţă.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că, deşi Guvernul susţine că nu există bani pentru majorarea salariilor profesorilor, în MIRA are loc "un jaf al banilor publici".

"Jaful banilor publici este programul de guvernare al coaliţiei PNL-PSD", a conchis Negoiţă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că va sesiza instituţiile statului pentru o analiză foarte serioasă cu privire la autoturisme şi echipamente contractate de MIRA şi cu privire la prima etapă de realizare a obiectivelor asumate pentru ca România să poată intre în spaţiul Schengen.

Şeful statului a afirmat că MIRA a semnat contracte pentru 392 de autotursime Logan la preţul de 11.700 de euro bucata, pentru care s-au contractat echipamente de 40.000 de euro, de trei ori mai scumpe decât maşinile, iar pe autoturisme BMW s-au contractat echipamente pentru Poliţia Rutieră în valoare de 60.000 de euro.

Ministrul Internelor, Cristian David, a afirmat că a avut "reţineri şi temeri" privind legalitatea achiziţiei de maşini de către Poliţia Română, a spus că raportul Corpului de Control va fi transmis DNA şi l-a acuzat pe preşedinte că nu a dorit un dialog, ci un monolog pe această temă.

El a arătat că întreaga responsabilitate privind derularea şi execuţia contractului revine Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a susţinut că de la bun început a atras atenţia şi a avertizat conducerea Poliţiei Române cu privire la modul în care se derulează procedura de achiziţie.

"La momentul în care am luat cunoştinţă de acest contract, imediat, la 22 septembrie, am dispus Corpului de Control al MIRA efectuarea unui control cu privire la această achiziţie. Acest control s-a finalizat şi concluziile lui stau la baza sesizării DNA cu privire la modul în care a fost derulată această achiziţie", a spus David într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la Guvern.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a sesizat DNA în cazul licitaţiei organizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru achiziţia autospecialelor de poliţie, a comunicat, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

"Sesizarea şi materialul de control au fost înaintate, în această dimineaţă (miercuri dimineaţă - n.r.), Departamentului Naţional Anticorupţie. Totodată, ministrul Cristian David a cerut Inspectoratului General al Poliţiei Române, ca în regim de urgenţă, să dispună măsuri pentru suspendarea efectelor contractelor de achiziţie publică încheiate cu SC Ager Leasing IFN SA", spune sursa citată.

Semnarea contractului de achiziţie de autospeciale de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în calitate de ordonator de credit, a fost o decizie exclusivă a conducerii Poliţiei Române, care a gestionat derularea licitaţiei, mai arată MIRA.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Gheorghe Popa, a afirmat, miercuri, că, în urma unei solicitări pe care a făcut-o, DGA, DGIPI, DIF şi SRI au comunicat faptul că nu sunt suspiciuni cu privire la contractul de achiziţionare a maşinilor de poliţie.

Ager Leasing a câştigat, în 2006, licitaţia organizată de Poliţia Română pentru achiziţia a 6.000 de autoturisme printr-un contract de leasing financiar în valoare de 70 milioane de euro, încheiat pe o perioadă de trei ani. Compania a mai încheiat în ultimii ani şi alte contracte cu Poliţia, dar şi cu Jandarmeria.

Miercuri, Gheorghe Popa - numit ca şef al Poliţia Română în 22 august 2007 - a afirmat că actuala conducere a IGPR a preluat contractul şi "nu au făcut decât să îl continue, pentru a respecta legea".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL cere demisia lui Cristian David pentru minciună şi fugă de răspundere.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL cere demisia lui Cristian David pentru minciună şi fugă de răspundere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei