Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Nu există motive pentru creşterea preţurilor alimentelor în cel mai bun an agricol

Vineri, 10 Octombrie 2008 (20:07:46)
România înregistrează în 2008 cel mai bun an agricol din istoria sa, preţurile la combustibili nu au crescut, astfel încât nu există niciun motiv pentru creşterea preţurilor la alimente, a declarat vineri, la Buftea, premierul Tăriceanu, subliniind că nu trebuie indusă o "psihoză" pe acest subiect.

Premierul a ţinut să sublinieze că a observat în presă tot felul de speculaţii, fără fundament, cu privire la creşterea preţurilor la alimente.

"Am văzut la televizor un cetăţean care era de pe undeva din zona Câmpulung şi care a început să spună ... şi ziaristul care stătea acolo cu el, la discuţii, se uita la el de parcă venise - cum îl chema pe ăla de la minunea de la Maglavit, cum se numea, Petrache Lupu... Domnu de la Maglavit spunea: vor creşte preţurile la alimente, pâinea cu 17%, roşiile cu 20%, castraveţii cu 15%, carnea cu 25%. Şi ăla dădea din cap: bravo, domnule, ia, mai zi! Aşa, salamul cu nu ştiu cât ... Domnule, ăla era ziarist. Să-l întrebe: bine, dar pe ce se bazează aceste cifre ale dumitale, care este fundamentul economic pe care spui că vor creşte preţurile la alimente!", a povestit premierul.

El a adăugat că "anul acesta România are cel mai bun an agricol care a existat vreodată", iar de această "psihoză" a scumpirii vor să profite tocmai cei care doresc să majoreze preţurile nejustificat.

"Părerea ma este că nu există niciun motiv - nu s-au scumpit materiile prime, nu s-a scumpit benzina sau petrolul, sau gazele, nu există motive economice care să determine aşa ceva. Sigur că putem să-i lăsăm să bată câmpii în continuare, dar sigur că mult mai bine ar fi să nu se inducă o asemenea psihoză a creşterii preţurilor şi la consumatori, şi la producători", a spus Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Nu există motive pentru creşterea preţurilor alimentelor în cel mai bun an agricol.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Nu există motive pentru creşterea preţurilor alimentelor în cel mai bun an agricol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei