Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Înţeleg punctul de vedere al sindicatelor, dar nu sunt bani pentru majorarea salariilor

Vineri, 10 Octombrie 2008 (18:59:02)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicaliştilor, că înţelege punctul de vedere al acestora, dar nu sunt bani pentru majorări salariale cu 50%, chiar dacă bugetul are resurse, el explicând că aceşti bani nu pot fi folosiţi numai pe salarii.

"Înţeleg punctul de vedere al sindicatelor care promovează interesele celor pe care îi reprezintă, însă am atras încă o dată atenţia că o astfel de majorare ar provoca o prăbuşire a economiei şi o intrare într-o spirală inflaţionistă pe care economia românească, dar şi cetăţenii au resimţit-o în anii '90", a declarat premierul.

El a precizat că şi în cazul în care contestaţia Guvernului la Curtea Cosntituţională va fi respinsă, tot nu ar fi bani pentru creşterea salariilor cu 50%, afirmând că economia nu creşte din ianuarie în decembrie cu 50% ca să se ceară o majorare echivalentă.

"Chiar dacă Curtea Constituţională ar da un aviz favorabil, spun foarte clar, nu sunt bani. Să nu-şi imaginează cineva că există banii puşi deoparte şi aşteptăm numai să-i plătim. Nu sunt bani pentru aceste majorări salariale. Bugetul pe 2008 a fost aprobat, a fost proiectat în 2007, am prevăzut care sunt capitolele de cheltuieli foarte clar. Nu sunt bani, deci să nu-şi facă cineva iluzii", a spus răspicat Tăriceanu.

Pentru a fi mai bine înţeles, Tăriceanu a dat un exemplu cu modul în care se gestionează bugetul unei familii.

"Azi am 100 de lei în buznar şi mă pot duce să cheltuiesc toţi banii pe tot felul de lucruri. Dar ştiu că mai am acasă de rezolvat: trebuie să plătesc chirie, trebuie să plătesc lumină, trebuie să plătesc întreţinere, trebuie să-mi cumpăr mâncare, trebuie să-mi cumpăr haine şi de restul văd ce mai fac. Sigur că sunt bani în buget, dar cu banii din buget nu facem numai salarii", a afirmat primul-ministru.

Tăriceanu a ţinut să sublinieze că sumele disponibile sunt folosite şi în alte scopuri de interes naţional. "Dacă sunt bani în buget, îi dăm pe toţi pe salarii? Aşa se procedează? Unde s-a mai auzit?", a întrebat contrariat primul-ministru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Înţeleg punctul de vedere al sindicatelor, dar nu sunt bani pentru majorarea salariilor.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Înţeleg punctul de vedere al sindicatelor, dar nu sunt bani pentru majorarea salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Confuzii trimis de
(11 oct 2008, 23:16:27
adevarul este ca sintem condusi de oameni mediocri, lacomi care ne fac viata de zi cu zi insuportabila.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei