Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câştig

Sporuri suplimentare pentru funcţionarii Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Funcţionarii Consiliului Judeţean Suceava îşi fac deja calcule cum vor cheltui banii pe care i-au câştigat în urma unui proces care s-a finalizat ieri la Curtea de Apel Suceava. Instanţa le-a dat dreptate funcţionarilor, care au cerut acordarea unor sporuri neachitate în ultimii trei ani.

 

Procesul pe care funcţionarii publici din Consiliul Judeţean Suceava l-au deschis are la bază neacordarea unor sporuri prevăzute de Legea 188/1999. Mai precis, cei 67 de funcţionari ai instituţiei au reclamat că nu au primit sporul de 25% aferent suplimentului de post şi treptei de salarizare. Judecătorii de la Tribunalul Suceava le-au dat dreptate, următorul pas al procesului fiind recursul care s-a judecat ieri la Curtea de Apel.

Şi această instanţă le-a dat câştig de cauză funcţionarilor din Consiliul Judeţean Suceava, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.

„Am făcut această acţiune pentru că şi funcţionarii din alte instituţii şi-au cerut drepturile în instanţă şi au avut câştig de cauză. În perioada următoare vom face calcule pentru a vedea cât are de încasat fiecare persoană”, a declarat Dumitru Dănilă, secretarul Consiliului Judeţean Suceava, unul dintre beneficiarii hotărârii de ieri a judecătorilor.

 

Funcţionarii Primăriei au pierdut procesul

Tot ieri, Curtea de Apel Suceava a judecat şi recursul funcţionarilor publici din cadrul Primăriei Suceava. Un număr de opt persoane, printre care secretarul instituţiei, Ioan Ciutac, şi şeful juriştilor, Paul Iftime, au cerut acordarea unui spor de dispozitiv de 25%, în baza Ordinului MIRA 496/2003.

Dacă la Tribunal funcţionarii Primăriei Suceava au avut câştig de cauză, Curtea de Apel a întors situaţia la 180 de grade.

Recursul declarat de Primăria Suceava a fost admis şi, în consecinţă, cei opt funcţionari nu vor mai încasa sporul pe care l-au solicitat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sporuri suplimentare pentru funcţionarii Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 2039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sporuri suplimentare pentru funcţionarii Consiliului Judeţean3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(10 oct 2008, 16:12:36
Pana la urma o sa ajungem ca toti sa ne cerem drepturile in instante.

Normal ar fi sa nu ajungi sa te judeci in instanta pentru un drept care ti se cuvine. dar tot asa cum functionarii publici nu respecta legea si isi bat joc de cetateni, tot asa si ministerul de care apartin ii trateaza pe respectivii functionari ca pe niste nimicuri (de fapt asta si sunt - niste nonvalori care si-au cumparat posturile).
2.   Adevarat trimis de
(10 oct 2008, 17:34:38
In foarte multe cazuri, functionarii publici din noua generatie, obtin un carton pe baza de bani , posturile si le cumpara pe banii lui ta-su si in acest fel in sectorul public intra niste taraie izmene, infumurati si care nu stiu cumii cheama cu buletinul in mana.
3.   Justitia romana trimis de
(11 oct 2008, 22:26:26
Si totusi de ce cei de la consiliu judetean au primit si primaria nu?Aaaaaaaaaaaaaaaa, sunt mai competenti....buni la dat directive

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei