Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Necesitate

Gunoiul din Suceava, transportat cu camioanele la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Municipiul Suceava va „exporta” deşeuri menajere în municipiul învecinat, Fălticeni.

Conducerea Primăriei Suceava a transmis deja o solicitare Consiliului Local al municipiului Fălticeni, pentru a primi acordul de a depozita în groapa de gunoi de acolo deşeurile menajere produse de suceveni.

Această situaţie ciudată, în care gunoiul menajer produs în Suceava va fi transportat pe o distanţă de aproximativ 25 de kilometri, pentru a fi depozitat la o groapă de gunoi, vine ca urmare a închiderii gropii de gunoi a Sucevei, de la 1 ianuarie 2009.

„După 31 decembrie, nu mai avem voie să depozităm deşeuri în groapa de gunoi a Sucevei. Din păcate, proiectul Rosal de a face un complex ecologic de depozitare a deşeurilor nu se poate concretiza imediat, mai ales că deciziile se iau la mai multe autorităţi. Tocmai de aceea, de săptămâna viitoare vom demara cu Rosal construirea unei rampe de selectare a deşeurilor, în zona actualei gropi de gunoi”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Rampa de selectare a deşeurilor va fi amenajată pe o suprafaţă de două hectare de teren, aflate în proprietatea Primăriei. Prin acţiunea de sortare selectivă (refolosire a hârtiei, maselor plastice şi feroaselor) şi de compactare a resturilor menajere, se estimează că la Fălticeni va fi trimis doar 15% - 20% din volumul de deşeuri colectate din municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul Sucevei a spus că soluţia este doar una temporară, până când Rosal va reuşi să amenajeze prima celulă ecologică de depozitare a deşeurilor menajere, pe cele 22 de hectare deţinute de municipalitate în comuna Moara.  

 

Taxa de salubrizare nu va creşte

O consecinţă directă a transportării deşeurilor produse la Suceava până la groapa de gunoi de la Fălticeni vor fi costurile mult mai mari, rezultate din consumul de carburant şi necesarul de utilaje pentru executarea acestor operaţiuni.

Totuşi, Ion Lungu spune că populaţia nu va resimţi aceste costuri mai mari, pentru că nu va mări taxa de salubrizare lunară, care este în prezent de 2,5 de lei de persoană.

“Diferenţele de cost vor fi acoperite din bugetul Primăriei, până la deschiderea gropii de gunoi ecologice de la Moara”, a spus Lungu.

Închiderea gropilor de gunoi existente şi amenajarea a două gropi de gunoi ecologice, care să deservească întreg judeţul, este o cerinţă expresă a Uniunii Europene, nerespectarea acesteia atrăgând după sine sancţiuni economice foarte mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gunoiul din Suceava, transportat cu camioanele la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gunoiul din Suceava, transportat cu camioanele la Fălticeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Formula magica... trimis de
(10 oct 2008, 11:17:32
...chiar daca suna pervers hai sa va explic eu:de ce nu le trimite-ti sa zicem in austria sau germania unde aia din gunoi fac bani respectiv curent ,apa calda...Daca tot se opereaza sandel baisanu la viena sa-i dam un pont sa contacteze ceva firma de acolo sau sa vina ei la noi sa ne ia gunoiul ,de ce nu ;cum de pilda nu demult se zvonea pe la sudisti ca bulgarii ar avea intentii sa trimita ceva gunoaie pe la noi ce noi sintem mai prejos?Deja am inceput sa turnam videoclipuri prin tirg a la soferita si sincer mi-a placut ca asta oglindeste situatia de prostanci ce sintem.O zi faina sa aveti.
1.1  RE: Formula magica... trimis de
(10 oct 2008, 22:11:46
in campanie lungu i-a platit lui tofan cateva miliarde pentru emisiunile regizate electoral de pe Bucovina tv ! tofan trebuie acum sa se achite de datorie primind muntii de gunoaie ai Sucevei ! de interesul falticenenilor il doare undeva ! vom fi ingropati de gunoaie,plini de praf si de mirosuri,sugrumati de zecile de masini de gunoi care vor termina defintitiv strazile distruse ale orasului ! opriti ciuma portocalie ! opriti mafia ! tofan,vitcu,cumatrul sau chipurile contracandidat cornia nu isi urmaresc decat interesul propriului buzunar ! nu le pasa de noi,vor doar sa ne prosteasca inca odata ! RUSINE MAFIOTILOR ! VA BATETI JOC IN CARDASIE DE ,ODATA ,ORASUL FLORILOR !
2.   Falticeni - orasul florilor trimis de
(10 oct 2008, 11:45:34
Normal ca s-a ales Falticeniul pentru depozitarea gunoiului,eu stiam ca Falticeniul era orasul florilor dar se pare ca a ajuns orasul gunoaielor.
2.1  RE: Falticeni - orasul florilor trimis de
(10 oct 2008, 14:27:40
traim intr-o tara de gunoi!!!!!!!!
2.2  RE: Falticeni - orasul florilor trimis de
(10 oct 2008, 22:23:54
SUB CONDUCEREA PORTOCALIE FLUTUR-TOFAN VOM DEVENI CEA MAI MIZERABILA SI OROPSITA ZONA DIN JUDET ! SINGURA SALVARE SA AVEM PARLAMENATRI PSD SA NE REPREZINTE,SA PUTEM LUCRA DIRECT CU GUVERNUL SA IL SARIM PE TOV. FLUTUR !
3.   Incredibil trimis de
(10 oct 2008, 14:19:22
inainte de alegeri era vorba ca d-ul primar o sa faca parcari supra si sub terane.Pina acuma nici o miscare.Ok cum poate cineva sa duca gunoiul la 40-45km si pretul sa ramina acelasi .nu sunt decit 2 variante ori banii ce se string pt salubrizarea orasului sunt prea multi incit mai ramin prin visteria primariei asa incit pot sa mai dea si ceva firmei prestatoare sau e o abureala
3.1  RE: Incredibil trimis de
(10 oct 2008, 14:37:38
Ambele variante sunt adevarate.
3.2  RE: Incredibil trimis de
(10 oct 2008, 22:16:09
DE CE LUNGU NU A LUAT MASURI DIN 2004 SA FACA ALTA GROAPA DE GUNOI ? DOAR SE STIA FOARTE CLAR DATA CAND VA FI INCHISA ! NUMAI MINCIUNI SI ABURELI ! EXACT CAND SE INCHIDE GROAPA INCEPE CHIPURILE AMENAJAREA ALTEIA ! DE CE NU A AMENAJAT-O PANA ACUM ? SA-I SUFOCE PE IDIOTII DIN FALTICENI CU GUNOAIE ! A PROMIS FLUTUR IN CAMPANIE CA LE DA .....UITE LE DA :GUNOAIE !
4.   Rahat marca PDL trimis de
(10 oct 2008, 20:54:54
rahatul ala incompetent de la Finante este trimis la Falticeni....

rahaturile Sucevei sunt trimise la Falticeni...

ba tata!!! avem o conducere de rahat la primarie!

Traiasca prietenia de partid Tofan - Lungu!

...era sa uit, si rahatii lui Pana, cica se pregatesc tot la Falticeni

4.1  RE: Rahat marca PDL trimis de
(10 oct 2008, 21:46:17
Geaba te-ai ascuns sub numele RIOP, te-a tradat ticul verbal BAI TATA!
5.   Lungu= incapabil trimis de
(10 oct 2008, 21:51:43
dupa cinci ani de mandat la primaria sucevei lungu nu a reusit, in conditiile exitentei fondurilor europene, sa faca absolut nimic pentru suceava in domeniul salubritatii.ii lipsesc atit vointa cat si inteligenta (de exemplu, pinalti, la piatra neamt a realizat sistemul de reciclare din 2006).

se vor cheltui bani suplimentari de la primarie, bani care ar trebui dirijati spre investitii mult mai importante.

o alta problema este aceea ca lungu (absolut imbecil), in loc sa se preocupe de noua groapa de gunoi (incat aceasta sa fie facuta de primarie si consiliul judetean) ii genereaza lui prigoana, prin rosal o afacere care va avea si caracter de monopol.

cracteristicile lui lungu: hotie, minciuna, incompetenta, iresponsabilitate
6.   RUSINE ! trimis de
(11 oct 2008, 01:56:33
...v-ati facut astia de la ziarul asta EXACT ca si cei de la Bucuresti ...publicati numai pe cine vreti si ce vreti .Lasati lumea sa injure si cine este ,,atins de injuratura ,,sa nu citeasca .Si cred si sint sigura ca cei de la primaria Falticenilor sint niste NESIMTITI ,MAFIE TIGANEASCA si pusa bita pe ei ...sa se intoarca la Orasul Florilor si nu gunoiul Sucevei .
7.   CELOR DE LA PRIMARIA FALTICENILOR ... trimis de
(11 oct 2008, 05:27:41
care mai au un pic de caracter si stima ptr ei insasi .Chiar vreti intr-o zi copii vostri si nepoti sa va scuipe ?! L-ati facut pe Artenie cu ou si cu otet ...dar macar el a facut curatenie in Tirgul ala .Nu va lasati dusi de nas ...orasul sa stea CURAT ...cu strada de la primarie fara masini .Off doamne nu distrugeti ce alti in orasele asa zise capitaliste se lupta sa apere .Zonele verzitonguearcuri ,paduri etc etc .Strazi fara masini fara poluare unde sa stai la o terasa fara sa inhalezi toate rahaturile de gaze.Treziti-va falticinenilor pina nu-i prea tirziu .Fiti mindri de ce aveti si nu distrugeti !
8.   Groapa de gunoi trimis de
(11 oct 2008, 21:06:19
Atat va aduc aminte. Focul care arde la graopa de gunoi din Falticeni si intoxica orasul cu fum. Sa vedeti de acum ce av fi. Un oras condus de un gunoi care va umple orasul de gunoaie. Rusine ca s/a acceptat asa ceva. Conform Legii 544 solicitam sa se publice procesul verbal al consultarii publice in urma careia s/a luat decizia!!!!
9.   Rusine trimis de
(12 oct 2008, 17:20:11
rusine tofan, nu ne ajung gunoaiele noastre,ni le aduci si pe cele de la suceava?

sper ca sa fie destul de destepti consilierii sa nu voteze propunerea lui lungu, in consiliu local.tofan sa-sin plateasca OBLIGATIILE, fara a afecta locuitorii orasului, sa-ln ajute flutur pe lungu ,sa gaseasca o solutie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei