Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Invit partidele să elaborăm o lege a salarizării

Vineri, 10 Octombrie 2008 (17:40:12)
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, vineri, la Palatul Victoria, că invită partidele politice şi partenerii sociali la discuţii pentru elaborarea unei legi a salarizării bugetarilor, aşa încât acest act normativ să fie adoptat după alegeri indiferent de structura viitorului Parlament.

"Lansez o invitaţiei tuturor partidelor parlamentare pentru a ne întâlni şi a discuta de principiu asupra necesităţii elaborării şi promovării în Parlament a unui proiect de lege a salarizării bugetarilor. (...) De aceea invit să convenim asupra unei minime proceduri şi a unui orizont de timp care să dea sindicatelor un mesaj clar că acest lucru se va realiza", a spus premierul.

El a mai precizat că pentru elaborarea acestui document trebuie să aibă loc şi un dialog tripartid, guvern-patronate-sindicate, în cadrul Consiliului Economic şi Social.

"Evident, Parlamentul trebui să aprobe (proiectul legii salarizării bugetarilor - n.r.) indiferent de majoritatea care va funcţiona în viitoarea legislatură", a mai spus Tăriceanu.

Şeful Guvernului a ţinut să sublinieze că acest proiect legislativ trebui să elimine şi toate dezechilibrele apărute de-a lungul timpului în sistemul de salarizare prin adăugarea unor sporuri şi alte elemente care "distorsionează scara de salarii".

De multe ori, lumea discută de salarii evitând cu multă abilitate să vorbească de câştiguri, pentru că pe lângă salarii mai avem sporurile, primele, bonusurile şi multe alte lucruri care în final rotunjesc veniturile într-un mod consistent. Sigur că este mult mai convenabil să discutăm de salariul de bază care nu spune nimic şi ascunde o altă realitate", a precizat Tăriceanu.

De aceea, premierul a mai afirmat că viitoarea lege a salarizării trebuie să prevadă care este mecanismul economic prin care să se realizeze majorările salariale.

"Să nu mai vină nimeni să spună că eu vreau 30 la sută, când de fapt realitatea economică spune că putem majora salariile dar numai cu 10 la sută, iar restul să nu aibă fundament economic, aşa cum se întâmplă astăzi", a conchis premierul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Invit partidele să elaborăm o lege a salarizării.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Invit partidele să elaborăm o lege a salarizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei