Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turism religios

Austria propune Bucovinei “Drumul lui Iacob spre Est”

Vineri, 10 Octombrie 2008 (16:47:12)
Un nou drum de pelerinaj creştin ar putea apărea, dacă se va materializa propunerea avansată, vineri, la Forumul Regional de Investiţii de la Suceava, de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Martin Eichtinger, preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.Ambasadorul Austriei, prezent la eveniment alături de ambasadorul Ungariei, Excelenţa Sa Oszkar Fuzes şi de reprezentanţii altor misiuni diplomatice europene, a amintit legăturile istorice dintre Bucovina şi Austria şi a apreciat proiectul de turism religios lansat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. În acest context, diplomatul a spus că Austria poate avea un aport economic semnificativ la susţinerea acestui proiect şi a propus crearea unui nou drum de pelerinaj creştin, “Drumul lui Iacob spre Est”, similar cu Camino de Santiago, drumul medieval străbătut de pelerini pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania. Aşa cum “Drumul lui Iacob” spre Spania leagă regiunea Pirineilor cu mormântul apostolului, traversând oraşele Jaca, Pamplona, Estella, Burgos şi León, aşa “Drumul lui Iacob spre Est” ar trebui să lege un loc important din Austria, prin Ungaria, Cehoslovacia şi Ucraina, de mănăstirile din Bucovina.Preşedintele Gheorghe Flutur a primit cu entuziasm propunerea şi a spus că va extinde parteneriatul pe care îl are Consiliul Judeţean cu Arhiepiscopia, şi cu Biserica catolică având în vedere locul de pelerinaj catolic de la Sanctuarul de la Cacica.Aceeaşi deschidere către proiect a arătat-o şi ambasadorul Ungariei, Excelenţa Sa Oszkar Fuzes. “Englezii şi francezii nu ştiu ce înseamnă Bucovina, dar noi ştim, noi înţelegem şi simţim acest loc. Acum turiştii unguri vin doar în Ardeal, dar cu timpul vor descoperi şi Bucovina şi le va plăcea”, ne-a declarat ambasadorul Ungariei.  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Austria propune Bucovinei “Drumul lui Iacob spre Est”.
 Vizualizări articol: 850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Austria propune Bucovinei “Drumul lui Iacob spre Est”3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei