Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Aprecierea lui Băsescu referitoare la salarii acordate ca recompensă politică e greşită

Vineri, 10 Octombrie 2008 (17:03:32)
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu consideră greşită afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că se acordă salarii mari şefilor agenţiilor aflate în subordinea Guvernului, ca mod de recompensare a unei anumite clientele politice.

Întrebat de presă, vineri, la Palatul Victoria, cum comentează afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la salarizarea şefilor agenţiilor guvernamentale, Tăriceanu a răspuns: "Greşit, nu se recompensează nimeni. Astea sunt salariile care funcţionează în România, nu de astăzi, nu de ieri, funcţionau şi acum patru ani. Dar, sigur, sistemul de salariiare viitor trebuie să ţină seama de aceste lucruri".

Premierul a mai afirmat că în anumite domenii, cum ar fi cel bancar, trebuie acordate salarii motivante.

"De ce nu discutăm cât câştigă bancherii? Pentru că, dacă vreţi să avem bancheri în România şi să îi plătim cu 3.000 de lei pe lună, adică 1.000 de dolari, vă spun eu că nu o să stea niciun bancher. Asta este. Sunt nişte reguli ale economiei de piaţă de care trebuie să ţinem seama", a spus premierul.

Şeful Guvernului a precizat că şi el este surprins câteodată de sumele destul de mari ale acestor preşedinţi de agenţii.

"Câteodată şi tai din ele, dar tăiem salariile şi apar pe margine frumuşel cu sporuri şi care duc în final ca veniturile să fie cu mult, cu mult mai mari decât salariile", a mai subliniat Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că agenţiile guvernamentale au devenit moşia financiară a clientelei politice a Guvernului, referindu-se la salariile mari pe care le au unii dintre şefii acestor instituţii.

Întrebat cum comentează faptul că şefii unor agenţii guvernamentale au salarii foarte mari, Băsescu a răspuns, râzând, că nu intenţionase, în declaraţia sa, să spună "multe lucruri rele", dar că o observaţie în legătură cu acest subiect poate să facă.

"Este clar că aceste agenţii au devenit moşia financiară a clienţilor politici. Şi sunt soluţii să se pună stop acestui dezmăţ al unor agenţii guvernamentale din punct de vedere al salarizării", a spus Băsescu.

El a precizat că aproape toate agenţiile sunt "aşa-zis" autofinanţate, fiind de fapt finanţate din taxele plătite de agenţii economici cărora le prestează servicii.

"Aceste taxe, percepute, spre exemplu- dacă luăm ANRE- sunt încasate de la furnizorii de electricitate, de la cei care se află în piaţa electricităţii. Sigur că aceşti furnizori dau taxele la agenţie, îi plătesc de fapt pe cei care ar trebui să-i controleze în favoarea beneficiarilor, îşi pun taxele în preţul pe care îl plăteşte fiecare cetăţean la factura de electricitate, la factura de gaze, deci tot populaţia le plăteşte salariile, iar ei folosesc aceste taxe pentru a-şi face salarii uriaşe", a spus Băsescu.

Preşedintele a menţionat că această situaţie "este expresia lăcomiei şi a nesimţirii politicului", pentru că "toate aceste agenţii sunt în subordinea Guvernului, dar sunt lăsate, pentru că toată clientela politică trebuie să îşi ia bani de acolo".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Aprecierea lui Băsescu referitoare la salarii acordate ca recompensă politică e greşită.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Aprecierea lui Băsescu referitoare la salarii acordate ca recompensă politică e greşită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei