Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Problema reală în relaţia politic-sindicate este lipsa unei legi a salarizării publice

Vineri, 10 Octombrie 2008 (13:52:45)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că problema reală în relaţia dintre politic şi sindicate este tergiversarea adoptării unei legi a salarizării publice.

"Problema reală pe care o avem în acest moment în relaţia politic - sindicate, sau guvern-sindicate, nu este cea a salariilor profesorilor, nu este cea a funcţionarilor publici sau a personalului din sectorul sanitar, ci problema reală pe care o avem este că nu avem o lege a salarizării care să vizeze întregul sector public. Sigur, nu diminuez importanţa faptului că sunt multe categorii din sectorul bugetar care au salarii mici, dar faptul că s-a tergiversat adoptarea unei legi de salarizare pentru sectorul public, este problema reală pe care o avem", a spus Traian Băsescu, menţionând că este vorba despre "o observaţie personală".

El adăugat că presa a prezentat în ultima vreme discrepanţele care există între diferite categorii de bugetari, ceea ce a determinat, "în mod îndreptăţit" conform preşedintelui, disputele publice şi reacţiile sindicale pe această temă.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, vineri, un apel la responsabilitate către Guvern, Parlament şi sindicate, în contextul negocierilor între executiv şi sindicate pentru majorarea salariilor.

În plus, şeful statului a avertizat că un guvern cu o susţinere de 20 la sută în Parlament nu se poate angaja pentru viitorul cabinet şi a îndemnat partidele politice să înceapă o dezbatere publică în această campanie privind un proiect de lege pentru salarizarea bugetarilor.

Băsescu a îndemnat partidele politice şi "celelalte părţi interesate" să iniţieze în această campanie electorală o dezbatere publică privind eleborarea unui proiect de lege "care să aşeze pe baze raţionale şi echitabile salariile bugetarilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Problema reală în relaţia politic-sindicate este lipsa unei legi a salarizării publice.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Problema reală în relaţia politic-sindicate este lipsa unei legi a salarizării publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei