Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Guvernul nu mai stăpâneşte politicile salariale şi a scăpat de orice judecată clară

Miercuri, 1 Octombrie 2008 (13:58:04)
Candidatul PDL la funcţia de premier, Theodor Stolojan, a declarat, miercuri, la deschiderea noului an universitar de la Universitatea "Transilvania" Braşov, că Guvernul actual nu mai stăpâneşte politicile salariale şi are toată responsabilitatea pentru deteriorarea calităţii învăţământului românesc

Stolojan a afirmat că Guvernul actual are "o serie de probleme serioase" şi, prin urmare, "nu mai poate conduce nicio politică deoarece nu mai are nicio autoritate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Stolojan a participat, miercuri, la deschiderea anului universitar 2008-2009 de la Universitatea "Transilvania" Braşov, în cadrul căreia este şi profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice.

El a declarat presei că actualul Guvern, "cramponându-se de putere, nu mai poate conduce nicio politică şi nu mai are nicio autoritate".

Stolojan a precizat că Guvernul poartă toată responsabilitatea pentru scăderea performanţelor studenţilor din învăţământul românesc.

"Sistemul edicaţional din România are mari probleme şi cel mai bun exemplu a fost cel al fondurilor duble care au fost alocate pentru învăţământ în 2008, faţă de 2004, în timp ce performanţele elevilor au scăzut în loc să crească, aşa cum ar fi fost firesc. E inadmisibil asta. Guvernul actual are toată responsabilitatea pentru deteriorarea învăţământului românesc", a spus Stolojan.

În ceea ce priveşte decizia de creştere a salariilor profesorilor, Stolojan a subliniat că decizia aparţine Parlamentului, şi nu Guvernului, aşa cum ar fi trebuit.

"Guvernul nu mai stăpâneşte politicile salariale, iar mai nou Parlamentul stabileşte aceste salarii. Profesorii merită salarii mai mari. Guvernul terebuie să vină cu o imagine mai clară şi să spună ce doreşte să facă cu salariile funcţionarilor publici sau a celor din sistemul sanitar. Guvernul are o serie de probleme serioase şi a scăpat de orice judecată clară", a adăugat Stolojan.

În cadrul discursului de deschidere a anului universitar, Stolojan i-a felicitat pe studenţii din primul an pentru alegerea universităţii braşovene şi a salutat iniţiativa conducerii Universităţii de a se concentra asupra cercetării ştiinţifice în domeniul energiei.

Unul din proiectele majore ale universităţii pentru perioada 2009 - 2012 este înfiinţarea unui campus universitar pentru cercetare-dezvoltare în domeniul energiei regenerabile (Green ENergy Independent University CampuS - GENIUS) din fonduri regionale.

"Sunt foarte bucuros că Universitatea Transilvania a găsit un domeniu asupra căruia să se concentreze şi anume energia. În comunicarea ştiinţifică se spune că dacă tehnologia informaţiei a revoluţioant orice ativitate umană, există un nou vector în dezvoltarea ştiinţifică care e legată de tehnologia privind energia şi asta va revoluţiona, la rândul ei, toate domeniile sociale", a spus candidatul PDL la funcţia de premier.

În ceea ce priveşte activitatea sa de profesor, Stolojan a precizat că nu va ridica nicio problemă politică în cadrul cursurilor şi nici nu va trimite un alt profesor să îl suplinească în timpul campaniei electorale.

"Ca profesor, nu voi accepta niciodată să trimit un alt profesor în locul meu, în campania electorală. Dacă simt că nu voi putea face faţă o să întrerup activitatea de profesor, dar nu voi trimite pe altcineva în locul meu, aşa cum am auzit că se mai întâmplă cu alţi profesori. Cred că atunci când vrei să faci cu adevărat ceva, trebuie să faci acel lucru bine", a adăugat Stolojan.

La universitatea braşoveană învaţă 27.000 de studenţi, dintre care peste 1.000 urmează studii de doctorat, potrivit rectorului universităţii Ioan Vişa.

În 2008, Universitatea Transilvania a fost acreditată ca "entitate de cercetare de excelenţă" ocupând locul şase din 54 de universităţi din ţară, urmând ca în următorii trei ani să fie puse bazele Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Inovatoare pentru care s-au obţinut fonduri PHARE de 20 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Guvernul nu mai stăpâneşte politicile salariale şi a scăpat de orice judecată clară.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Guvernul nu mai stăpâneşte politicile salariale şi a scăpat de orice judecată clară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VHD trimis de
( 1 oct 2008, 14:29:31
FAG B

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei