Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proprietarii care vând sau închiriază imobile trebuie să deţină un certificat al clădirii

Miercuri, 1 Octombrie 2008 (20:08:21)
Proprietarii care vor să vândă sau să închirieze un imobil vor avea nevoie de un certificat de performanţă energetică a clădirii, document eliberat de un auditor atestat de Ministerul Lucrărilor Publice şi Locuinţei.

Proprietarul va trebui să prezinte certificatul la notariat în vederea încheierii contractului de vânzare-cumpărare, în cazul vânzării, sau la administraţia fiscală pe raza căreia se află clădirea, în vederea înregistrării contractului de închiriere, în cazul închirierii, conform unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.

Certificatul pentru clădirile noi va fi prezentat comisiei responsabile cu recepţia finală şi va fi introducs în cartea tehnică a construcţiei.

Certificatele, însoţite de informaţii privind clădirile certificate şi, după caz, de măsurile propuse pentru creşterea performanţei energetice, sunt transmise, în format electronic, de către auditorii energetici pentru clădiri, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii şi Economia Construcţiilor, INCERC Bucureşti. INCERC Bucureşti centralizează certificatele şi datele transmise odată cu acestea, în vederea constituirii unor baze de date specifice domeniului eficienţei energetice a clădirilor.

Pentru nerespectarea obligaţiei privind afişarea certificatului de performanţă energetică a clădirii, în cazul imobilelor cu o suprafaţă utilă de peste 1.000 metri pătraţi aflate în proprietatea sau administrarea autorităţilor publice sau a instituţiilor care prestează servicii publice, ca şi pentru nerespectarea obligaţiei de a prezenta certificatul la recepţia finală a clădirilor noi vor fi aplicate amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei de către primării.

Prin proiectul de lege s-a decis şi înfiinţarea Comisiei Naţionale pentru Creşterea Performanţei Energetice a Clădirilor, organism de specialitate fără personalitate juridică, cu rol consultativ pe lângă minister. Comisia va fi formată din 15 membri atestaţi ca auditori energetici pentru clădiri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii care vând sau închiriază imobile trebuie să deţină un certificat al clădirii.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proprietarii care vând sau închiriază imobile trebuie să deţină un certificat al clădirii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei