Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutaţi-vă părul să crească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate femeile îşi doresc să aibă un păr lung şi bogat, dar este imposibil să vă treziţi peste noapte cu cosiţe ca ale Ilenei Cosânzeana.
Indiferent de lungimea pe care o are, părul trebuie să fie sănătos şi bine îngrijit. În mod evident, părul lung are nevoie de un tratament special tocmai pentru că trebuie să fie mătăsos şi strălucitor.

Părul are o durată de viaţă limitată, iar firele podoabei capilare se înnoiesc în permanenţă de-a lungul existenţei noastre. Această reînnoire are loc periodic, în aproximativ 30 de cicluri pe parcursul vieţii.

 

Îngrijiri speciale

Părul este afectat de activităţile noastre zilnice, de condiţiile meteorologice, de poluare, de alimentaţie, de produsele cosmetice pe care le folosim şi de mulţi alţi factori dăunători fibrei capilare. Pentru a favoriza creşterea părului, este foarte important să îl îngrijiţi cât se poate de bine. Prin urmare, alegeţi şampoane adaptate tipului dumneavoastră de păr şi, în mod absolut necesar, alternaţi-le cu şampoane delicate. În plus, nu vă daţi înapoi de la a folosi măşti hrănitoare, care acţionează în special asupra vârfurilor, pentru că, dacă doriţi un păr lung, acesta trebuie îngrijit în special pe lungime.

Faceţi un tratament cu suplimente nutritive cu minerale şi oligoelemente. Pentru întreţinerea sănătăţii părului, puteţi face cure de trei luni cu capsule de oligoelemente sau cu substanţe de regenerare, pentru a combate efectele negative ale schimbărilor de anotimp asupra podoabei capilare. Puteţi lua suplimente nutritive care conţin calciu, fier, magneziu şi săruri minerale, care vă vor hrăni părul din interior.

Obişnuiţi-vă să vă masaţi pielea scalpului, pentru a stimula circulaţia sangvină şi pentru a oxigena pielea. Astfel, firele de păr vor creşte mult mai repede. În afară de asta, vă recomandăm să schimbaţi peria de păr obişnuită cu una din fibre naturale, de preferinţă din păr de porc mistreţ, şi să nu apropiaţi prea mult de cap jetul de aer cald al uscătorului de păr.

 

Tratamente care favorizează creşterea părului

În general, părul creşte cu aproximativ un centimetru pe lună, dar puteţi accelera acest ritm dacă ţineţi cont de sfaturile următoare.
Drojdia de bere este un ingredient ce stimulează creşterea părului şi a unghiilor. Este o substanţă naturală şi sigură, cu care se fac cure periodice şi a cărei eficacitate a fost dovedită în timp.

Nu vă lăsaţi păcălite de reclamele făcute şampoanelor-minune, care vă promit că părul vă va creşte cinci centimetri într-o săptămână. De fapt, aceste şampoane nu fac decât să usuce părul şi să îi afecteze vitalitatea. În schimb, optaţi cu încredere pentru tratamente împotriva căderii părului, fără a abuza, totuşi.

Uleiurile esenţiale pot face şi ele minuni pentru stimularea creşterii părului. Amestecaţi în şamponul pe care îl folosiţi cinci-şapte picături de ulei esenţial de rozmarin pentru a fortifica firul de păr şi pentru a favoriza creşterea lui. Este o soluţie sănătoasă şi rentabilă, care merită încercată. Dacă aveţi vârfurile firului de păr despicate, puteţi înlocui uleiul de rozmarin cu ulei de migdală dulce, de măsline, de germeni de grâu sau chiar ulei de ricin. Tot ceea ce are capacităţi nutritive este foarte bun şi pentru părul dumneavoastră.

 

Legenda lunii pline

Se spune din moşi-strămoşi că, dacă vă tundeţi în perioada în care este lună plină, atunci părul va creşte de două ori mai repede şi de două ori mai bogat. Nu a fost confirmat ştiinţific, dar nu vă costă nimic să încercaţi şi, cine ştie, s-ar putea să fiţi surprinsă de rezultat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutaţi-vă părul să crească.
 Vizualizări articol: 2708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ajutaţi-vă părul să crească5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei