Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici ameninţă cu greva, cerând majorarea salariilor cu 50%

Miercuri, 1 Octombrie 2008 (16:12:05)
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici ameninţă că va începe procedurile pentru declanşarea conflictului de muncă, acţiune care se va solda cu ample mişcări de protest, fără a exclude posibilitatea intrării în grevă generală, solicitând majorarea salariilor cu 50 la sută.

Nerespectarea promisiunilor guvernamentale prin nepromovarea legii salarizării unitare a funcţionarilor publici şi personalului contractual din administraţia publică, nepromovarea statutelor speciale (al comisarului din Garda Financiară, al personalului din Agenţia Fiscală şi al inspectorului de muncă), acte normative care ar întări autoritatea instituţională, asumate de Guvernul României prin programul de guvernare, precum şi tratamentul discriminatoriu al legislativului faţă de diferitele categorii socio-profesionale, vor constitui temeiul declanşării conflictului de muncă, precizează SNFP, într-un comunicat de presă de miercuri.

SNFP solicită creşteri salariale cu 50 la sută, aşa cum legislativul a acordat cadrelor didactice, promovarea de urgenţă a legii salarizării unitare a funcţionarilor publici, promovarea statutelor speciale ale instituţiilor de control aşa cum au fost negociate cu Guvernul României.

Programul şi formele de protest vor fi stabilite de Biroul Executiv al SNFP din 7 octombrie.

Şi funcţionarii publici afiliaţi la Sed Lex ameninţă cu proteste, care pot ajunge chiar la grevă generală, dacă Guvernul nu le va majora salariile cu 50 la sută de la 1 ianuarie 2009.

Programul acţiunilor de protest în vederea susţinerii unei creşteri salariale va fi stabilit la Consiliul Unional al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex din 3 octombrie.

Totodată, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a trimis o scrisoare premierului Călin Popescu Tăriceanu, preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, în care cere majorarea salariilor pentru toate categoriile de bugetari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici ameninţă cu greva, cerând majorarea salariilor cu 50%.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici ameninţă cu greva, cerând majorarea salariilor cu 50%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei