Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoaştere

Grad de încredere ridicat, acordat Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior(ARACIS) a acordat grad de încredere ridicat Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Este cel mai înalt calificativ pe care îl poate obţine o universitate românească, iar gradul a fost acordat de către o comisie formată din experţi evaluatori, în urma unui control efectuat în această vară.

„În ţară mai sunt doar câteva universităţi care au obţinut acest statut, ceea ce înseamnă oportunităţi deschise pentru instituţia noastră, dar şi eforturi şi mai mari pentru realizarea indicilor de calitate necesari”, a declarat rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesorul universitar dr.ing. Adrian Graur.

 

Calificativul este valabil cinci ani

Calificativul acordat de ARACIS este valabil cinci ani, iar după această perioadă, Universitatea Suceava trebuie să fie din nou evaluată de experţi.

În funcţie de rezultatele evaluărilor făcute de ARACIS, universităţile pot primi patru calificative de calitate.

Grad ridicat de încredere, cel mai înalt calificativ ARACIS, Grad de încredere urmat de un plan de măsuri, Grad de încredere limitat, cu termen de un an de remediere a problemelor şi reevalaurea unităţii de învăţământ şi Neîncredere, acestea sunt calificativele pe care ARACIS le poate acorda unităţilor de învăţământ superior din România, în urma evaluării activităţii lor. Această clasificare a universităţilor româneşti este operaţională din anul 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grad de încredere ridicat, acordat Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Grad de încredere ridicat, acordat Universităţii „Ştefan cel Mare”4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 1 oct 2008, 11:31:18
..... profesorilor si tuturor celor care se implica in imbunatatirea invatamantului superior sucevean. Pot spune cu mandrie ca am absolvit facultatea la Suceava. Tot respectul domnilor profesori de la inginerie electrica!
2.   Grad ridicat pe naiba... trimis de
( 1 oct 2008, 11:32:15
Probabil ati pupat in fund pe careva din minister ... Faceti un sondaj de opinie printre studentii care fac sau au terminat aceasta universitate .. sa vedeti atunci ce grad infect de incredere primiti. Universitate plina de lichele (numiti si profesori) ...spagari infecti .. mama voastra !!!
2.1  RE: Grad ridicat pe naiba... trimis de
( 1 oct 2008, 11:50:56
Si bineinteles ca un sondaj de opinie printre studenti ne va revela adevarul absolut in ceea ce priveste calitatea invatamantului.

Am mai spus, daca vrei sa faci scoala poti face si in Suceava. Daca nu, poti alege fitzele si figurile din Bucuresti, Iasi sau de ce nu, din strainatate. Cei care nu dau pe la cursuri, cei care vor sa-si aranjeze examene fara ca ei sa fie macar prezenti in sala, aia vor avea mereu de comentat, aia vor fi mereu nemultumiti, chiar daca sunt "studenti" la Suceava sau la Sorbona.

Parerea mea.
2.2  RE: Grad ridicat pe naiba... trimis de
( 1 oct 2008, 18:56:53
ASTA CARE VORBESTE E UNU' CARE A PICAT LICENTA SI A DOUA OARA, DECI E CLAR CA REFULEAZA SARACU'
3.   Spagari trimis de
( 1 oct 2008, 11:54:20
Eu ma bateam cu pumnul in piept ca la Inginerie Electrica - Calculatorare nu se ia spaga dar se pare ca vremurile s-au schimbat... Unii profesori au ajuns sa fie numiti cinzeaca (50 euroi examenul)crying(
4.   Doi trimis de
( 1 oct 2008, 11:59:21
sunt profesori f buni la suceava cei care vb aiurea despre ei (spaga etc) sunt niste analfabeti care probabil ca nu vor fi niciodata in stare sa termine o facultate sau sa faca ceva in viata profesionala. Sunt profesori care stiu sa te faca sa intelegi oricit de incuiat ar fi. De enumera e greu pt ca sunt multi. Dar sa luam cazul domnului Graur, Popa, Coca, Filote, Pohoata, etc , sunt multi altii care nu imi mai amintesc acum numele lor si nu am avut cursuri cu ei. Dar sa vedem ca in ultima vreme in Facultatea de Ing Electrica sau facut investitii si sunt laboratoare dotate (majoritatea). Felicitari lor.
4.1  RE: Doi trimis de
( 1 oct 2008, 12:36:21
subscriu.

Coca mai putin, e cam tampit si cu figuri, ar trebui sa ia lectii de la dl Potorac Alin, ala e baiat super-fain. si dl Turcu, si el baiat valabil, dl Gaitan -proful de microcontrolere si el e adevarat-valabil .

si sa nu-i uitam pe profii de programare Pentiuc, C. Turcu, Prodan, fratii Cerlica

aia, Patentariu , tot urata a ramas ? incerca ea sa frizeze postura autoritara , mai are de papat mamaliga.

@ hai CFR-ul !!
4.2  RE: Doi trimis de
( 1 oct 2008, 14:55:13
"cei care vb aiurea despre ei (spaga etc) sunt niste analfabeti care probabil ca nu vor fi niciodata in stare sa termine o facultate sau sa faca ceva in viata profesionala"

Mai mai ce destept esti tu si cum le stii pe toate. Eu nu sunt nici analfabet, am terminat faculta intre primii si lucrez in domeniu la o firma respectabila in occident pe o pozitie foarte buna.

Am ramas conectat la ce se intampla in univ si iti spun sigur ca la Faculta de Ing Electrica a inceput sa se ia spaga. Daca nu vrei sa accepti realitatea inseamna ca esti in faza de negare. O sa treci tu mai departe.
5.   Doi trimis de
( 1 oct 2008, 12:03:15
apropo de comentariile rele , acestea sunt vremurile, statul acesta nu mai ajuta nici universitatile, nici studentii nici pe cei care au terminat studiile. Fiecare se descurca cum poate. In statul in care traim nu mai ai cum sa faci ceva decit daca te descurci. Dar de aici au plecat multi oameni care au ajuns cineva. Este o universitate buna numai ca traim intr-un stat de K.K..T
6.   E varza adunatura de la Suceava trimis de
( 1 oct 2008, 12:34:42
acolo e bazar nu Universitate
6.1  RE: E varza adunatura de la Suceava trimis de
( 1 oct 2008, 12:39:53
e ma-ta cracanata intre 2 piloni , iar studentii arunca chistoacele in gaura ei neagra.

6.2  RE: E varza adunatura de la Suceava trimis de
( 1 oct 2008, 12:45:05
Din pacate cam asa e. Se dau bani, profesorii sunt slabi pregatiti , iar cei care vin din urma sunt pilele sau rudele, dupa caz, ale celor dintai. Daca vreti sa aflati adevarul despre calitatea invatamantului universitar sucevean, interesati-va cati dintre fostii sefi de promotie ai USV au ramas la universitate. Nu ii veti putea numara nici macar pe degetele de la o mana. Au ramas nepotii, verisorii, pilele sau interesele unora cu functie. Restul sunt varza sau palavre aruncate pe fereastra. Acesta este adevarul. Unora le convine, altora nu.
7.   Vax albina! trimis de
( 1 oct 2008, 12:53:36
licentele ar trebui scoase la licitatie pana intr-un tarziu,ca sa mai intre si la buget cate ceva! asta judecand dupa analfabsolventii scosi pe banda rulanta sau chiar dupa precaritatea morala a profilor. sigur ca exista si exceptii,dar nu acestea ar fi trebuit sa conteze la acordarea calificativelor.
8.   Societate corupta trimis de
( 1 oct 2008, 13:11:46
Sunt proaspata absolventa a univ. din Suceava, am terminat printre primii facultatea si am avut noroc sa ma angajez pe un post bun....dar nu sunt multumita de ce am invatat pe bancile facultatii. Ce sa mai vorbim de cei care s-au "tarait" mereu prin restante si au reusit, in cele din urma sa ia examenele cu ajutorul spagii?!?!? Sunt "calamitati" cu titulatura de economisti....

Pacat ca traim intr-o asa societate degradata!
9.   :) trimis de
( 1 oct 2008, 13:59:59
eu sunt ''boboaca'' si m'ati dezamagit complet cu comentariile rautacioaseworried
10.   Profu trimis de
( 1 oct 2008, 14:36:16
cel mai corect profesor de la usv e Chirita Viorel. pe toti studentii ii lasa restantieri.Si bine face!ca-s tare prosti,nu invata unu............
11.   Asa-i trimis de
( 1 oct 2008, 18:24:07
sa stiti ca la sv se invata poate chiar mai bine k la iasi sau alte univ cu un renume mai mare. ce-i drept sunt si profesori spagari care nu au pic de bun simt. corect: prostia se plateste dar da-i studentului care invata macar nota de trecere...dak nu mai mult. dar, ei asteapt mica spaga... si cu 50 euro esti in urma...suta e la putere
12.   Adevarul trimis de
( 1 oct 2008, 18:34:38
nu descurajati copii care vor sa faca cu adevarat scoala. Pile si spagi sunt prin toata Romania. Si stiti cine e vinovat? Tot sistemul...... Si mai ales ce-i care nu au nici o treaba cu scoala.. si pe urma se bat in piept ca l-au pacalit cumva pe "ala" si a trecut examenul.... Apropo, ce-i care dau spaga, fie nu vor face nik cu diploma luata(o vor pune in rama si vor pleca la cules capsuni, in cel mai bun caz), fie au pile si mai sus puse (fiind siguri de angajare in cine stie ce insttutie bugetara). Si ne vom trezi, pe urma cu acei oameni pe capul nostru, in cine stie ce controale, inspectii, etc.....
13.   Sturnus vulgaris trimis de
( 1 oct 2008, 19:48:33
Adomnitei in minister, Flutur la primarie, Baisanu la prefectura. Cum vine asta?
14.   Fabrica de ratazi... trimis de
( 1 oct 2008, 21:16:22
(Nasol cu calificativul asta ...se maresc spagile!).....Care calitate a univeristatii???.. in occident in 2 ani am invatzat mai mult decate stie decanul de la Mecanica!!!...suntezi in urma d-lor profesori si aveti tupeul sa ceretzi calificative...
15.   Shi eu is prof ,m a bagat tatami u trimis de
( 1 oct 2008, 22:46:28
ca daca nu, ma batea,la cap de patrat,asta e imaginea universitatii Suceava,faceti un articol cu grade de rudenie,e cam mare ,piata mica e mic copil pe langa universitate,ce fhelatie e acolo sunteti in urma,secretarele va pot da referinte dar le e frica ca si ele au supt invatatura si si ar pierde randul la coada vacii
16.   Spaga trimis de
( 2 oct 2008, 10:23:46
Spaga e peste tot mai ales la ing electrica unde pohoata e nr 1., cu 50 euro faci minuni, are omul nevoie de bani, ajutati-l ca-i sarac.
17.   DA trimis de
( 2 oct 2008, 10:27:27
Pohoata e numarul 1 in ale spagii, nu inteleg cum rezista, sigur are pe cineva mare in spate si o da mai departe, am fost coleg de facultate cu el, era secretar a facut facultatea si-acum e mare profesor, de atunci lua spaga, ne rezolva si pe noi.
18.   SPAGAAAAAAAAAAA trimis de
( 2 oct 2008, 10:29:45
Vorbiti de Pohoata e cel mai tare, trimite-ti toti care i-ati dat spaga lui cate un mesaj, cred ca se umple tot spatiu rezervat comentariilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei