Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băncile vor fi amendate cu maxim 10.000 lei dacă au comisioane diferite la plăţi în România şi în UE

Miercuri, 1 Octombrie 2008 (20:07:47)
Instituţiile financiare din România vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei pentru neaplicarea unor comisioane egale pentru plăţile transfrontaliere în euro efectuate în interiorul UE şi pentru transferurile naţionale în euro, în valoare de până la 50.000 euro.

Conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern pentru aplicarea Regulamentului comunitar privind plăţile transfrontaliere în euro, taxele percepute de o instituţie dintr-un stat membru pentru plăţi transfrontaliere în euro în valoare maximă de 50.000 euro sunt egale cu taxele percepute de aceeaşi instituţie pentru transferuri în euro efectuate în interiorul statului membru.

Regulamentul comunitar instituie obligativitatea instituţiilor de a informa clienţii cu privire la comisioanele percepute pentru plăţile în euro, precum şi de a notifica orice modificare a comisioanelor, înainte de aplicarea acestora.

În cazul în care instituţiile percep comisioane pentru efectuarea schimbului valutar din şi în euro, acestea sunt obligate să pună la dispoziţia clienţilor informaţii cu privire la toate comisioanele de schimb percepute, atât înainte, cât şi după perceperea acestor comisioane.

Totodată, băncile trebuie să indice pe extrasul de cont eliberat clientului standardele menite să faciliteze sistemul de plăţi, cum ar fi Contul Bancar (IBAN) şi Codul de Identificare al Băncii (BIC).

Regulamentul CE se aplică transferurilor de credit, retragerilor de numerar printr-un instrument de plată electronic precum şi plăţilor efectuate prin card, de credit sau de debit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băncile vor fi amendate cu maxim 10.000 lei dacă au comisioane diferite la plăţi în România şi în UE.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băncile vor fi amendate cu maxim 10.000 lei dacă au comisioane diferite la plăţi în România şi în UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei