Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tinerele foarte slabe riscă să sufere de osteoporoză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Din ce în ce mai multe tinere sunt obsedate de ideea de a avea burta plată, picioare şi mâini subţiri. Însă, care este riscul la care se expun pentru a ajunge la aceste rezultate? Pe lângă anorexie, domnişoarele care fac absolut orice pentru a-şi menţine silueta trebuie să ştie că se supun şi unui risc mai mare de a se îmbolnăvi de osteoporoză.

Un corp foarte slab ar putea duce la modificarea structurii osoase atât de mult încât o tânără de 25 de ani să aibă oasele precum cele ale unei femei trecute de mult de prima tinereţe. Cu o astfel de problemă se confruntă din ce în ce mai multe tinere, care trăiesc cu ideea fixă de a-şi menţine greutatea în anumite limite. Semnalul de alarmă a fost tras de Maria Luisa Brandi, doctor în endocrinologie în cadrul Universităţii din Florenţa. „Este un mit că osteoporoza afectează doar bătrânii. Din nefericire, tot mai multe tinere care se supun unor diete stricte şi cele care sunt excesiv de slabe sunt afectate de osteoporoză”, a declarat Maria Luisa Brandi.

De aceeaşi părere este şi Paolo Caradonna, profesor în cadrul catedrei de Medicină Internă de la Universitatea Catolică din Roma, care subliniază că „toate aceste tinere de pe podiumurile de modă şi nu numai suferă de osteoporoză şi riscă să se confrunte cu fracturi extrem de grave”. Experţii adaugă că trebuie, de asemenea, evitate regimurile alimentare ce se bazează doar pe consumul de crudităţi sau de vegetale. „Aceste regimuri nu sunt adecvate tinerilor. Provoacă o lipsă a masei musculare şi un deficit de greutate, care duce la creşterea fragilităţii oaselor”, au mai precizat experţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerele foarte slabe riscă să sufere de osteoporoză.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Tinerele foarte slabe riscă să sufere de osteoporoză3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca sa nu trimis de
( 1 oct 2008, 11:55:45
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca risca sa le ia dracu un vant mai tarisor si sa le duca in Siberia...si nici alora nu o sa le placa asa slabe...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei