Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: În 2009, nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile creşterii salariilor

Miercuri, 1 Octombrie 2008 (13:22:10)
Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, susţine că în urma votului Camerei Deputaţilor privind creşterea cu 50 % a salariilor din învăţământ, în 2009 nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile în care anul viitor suma pentru a acoperi diferenţele salariale se ridică la 1,2 miliarde euro.

Adomniţei a făcut această declaraţie în cadrul festivităţii de deschidere a anului universitar 2008-2009 la Iaşi, desfăşurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În faţa a sute de profesori, studenţi şi a rectorilor universităţilor din Iaşi, Adomniţei a spus că, la început de nou universitar, "este precaut, în condiţiile în care ieri (marţi - n.r.), în Camera Deputaţilor s-a votat o lege cu implicaţii majore pentru bugetul Educaţiei".

"Până la finele anului, avem nevoie de un miliard de lei noi pentru a acoperi această creştere a salariilor, iar anul viitor vor fi necesari în plus 1,2 miliarde de euro. În 2009, nu vom mai putea repara şi nu vom mai construi nimic. Nu vom mai putea continua nici proiectul privind dotarea şcolilor cu microbuze şcolare", a spus Adomniţei.

Ministrul a adăugat că ştie că aceste declaraţii nu îl avantajează din punct de vedere politic, dar că nu poate să nu spună lucrurilor pe nume.

"Ştiu că ceea ce spun nu e deloc popular şi nu mă avantajează din punct de vedere politic", a declarat Adomniţei.

În privinţa burselor studenţilor, Adomniţei a precizat că nu este posibilă o creştere de zeci de procente a cuantumului acestora.

"Nu ştiu cine va fi ministrul Educaţiei la finele anului viitor, dar sper că nu voi mai fi eu", a mai spus Adomniţei.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, prezent în plen, a votat în favoarea creşterii salariilor profesorilor. Votul s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, aflaţi în lojile sălii de plen. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: În 2009, nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile creşterii salariilor.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei: În 2009, nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile creşterii salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei