Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL cere modificarea cât mai rapidă a Regulamentelor celor două Camere

Miercuri, 1 Octombrie 2008 (16:09:02)
Purtătorul de cuvânt al PDL, Liviu Negoiţă, a cerut, miercuri, într-o conferinţă de presă, modificarea cât mai rapidă a Regulamentelor Camerelor Parlamentului şi dezbaterea "urgentă" a cazurilor nesoluţionate încă de miniştri parlamentari pentru care s-a cerut aviz de începere a urmăririi penale.

"PDL salută decizia Curţii Constituţionale şi o consideră ca un gest justificat şi binevenit pentru înlesnirea anchetării cazurilor de mare corupţie. PDL este singurul partid care luptă împotriva corupţiei. PSD şi PNL au luptat în permanenţă contra justiţiei", a declarat Liviu Negoiţă.

El a susţinut că, prin decizia Curţii Constituţionale, PDL a câştigat o bătălie pentru recunoaşterea principiului constituţional potrivit căruia "toţi suntem egali în faţa legii".

Negoiţă a anunţat că PDL solitică preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să pună cât mai rapid pe ordinea de zi subiectul modificării Regulamentelor, "astfel încât viitorul Parlament să nu moştenească această situaţie neclarificată".

De asemenea, Negoiţă a spus că PDL cere Birourilor Permanente ale Parlamentului să pună "urgent" pe ordinea de zi cazurile nesoluţionate de miniştri parlamentari asupra cărora s-a cerut începerea urmăririi penale.

"Ne exprimăm speranţa că nu se va mai apela la tertipuri subterane pentru a evita luarea unor decizii în aceste cazuri", a arătat reprezentantul PDL. "De ce un simplu cetăţean poate fi cercetat de justiţie, în timp ce cuplul Năstase-Mitrea este protejat de justiţie, cu sprijinul parlamentarilor PSD, PNL şi PC?", a adăugat el.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că sunt neconstituţionale prevederi din Regulamentele Senatului şi Camerei Deputaţilor referitoare la majoritatea cu care se aprobă urmărirea penală a miniştrilor parlamentari.

CC a stabilit că sunt neconstituţionale articolul 155, alineatul 3, din Regulamentul Camerei şi articolul 150, alineatul 3, din Regulamentul Senatului, prevederi care sunt suspendare în urma deciziei Curţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL cere modificarea cât mai rapidă a Regulamentelor celor două Camere.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL cere modificarea cât mai rapidă a Regulamentelor celor două Camere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei