Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patronat: Scutirea de accize a unei cantităţi de până la 250 litri de ţuică încalcă legislaţia UE

Miercuri, 1 Octombrie 2008 (18:33:28)
Decizia Camerei Deputaţilor de a scuti de accize gospodăriile individuale care produc până la 250 de litri de ţuică şi rachiu pe an pentru propriul consum încalcă legislaţia UE şi încurajează evaziunea fiscală, susţine organizaţia patronală a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice Garant.

"În urma votului din 30 septembrie 2008 al Camerei Deputaţilor privind scutirea de accize pentru ţuică şi rachiuri naturale, s-a constatat cu stupoare că se încalcă flagrant Directiva 92/83/CEE a Consiliului Uniunii Europene, care prevede la Secţiunea V art.22 punctul 1 alineatul 2, că «accizele reduse nu se stabilesc la mai mult de 50 % sub acciza naţională standard. Cota redusă în accepţiunea art.22, va fi aplicată la cel mult 30 lt de alcool din fructe, anual», pe gospodărie de pomicultor, destinaţi exclusiv consumului lor personal", se arată într-un comunicat al Garant.

Organizaţia patronală mai susţine că a identificat aproximativ 30.000 de cazane de ţuică, dintre care 99% funcţionează fără autorizaţie.

"În concluzie, Parlamentul României pe lângă faptul că încalcă Directiva Europeană şi acordul României cu Uniunea Europeană, nu a făcut altceva decât să legifereze evaziunea fiscală şi să creeze o piaţă neagră cu efecte dezastruoase şi incontrolabile. În acest fel, România riscă să primească «stegulet roşu» pe Capitolul IX privind Politicile fiscale", se mai spune în comunicat.

Deputaţii au adoptat, marţi, o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal în sensul scutirii de la plata accizelor a producţiei de cel mult 250 de litri de ţuică şi rachiu pe an, destinată consumului propriu în gospodăriile individuale.

Actul normativ a fost adoptat în unanimitate, fiind votat de 210 deputaţi. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Proiectul de lege modifică Legea Codului Fiscal, în sensul exceptării de la plata accizelor a producţiei de ţuică şi rachiu de fructe destinată consumului propriu în gospodăriile individuale.

Potrivit unui amendament la Comisia pentru buget - finanţe, "ţuica şi rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodăriilor individuale, în limita unei cantităţi echivalente de cel mult 250 de litri de produs pentru fiecare gospodărie individuală pe an, cu concentraţia alcoolică de 100% în volum, se exceptează de la plata accizelor".

În plus, legea abrogă alineatul 4 al articolului 234 care reglementa competenţa autorităţii fiscale de a verifica probele de producţie, timpii de fabricaţie şi randamentul pentru fecare tip de materie primă, apreciindu-se că această sarcină este imposibil de îndeplinit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronat: Scutirea de accize a unei cantităţi de până la 250 litri de ţuică încalcă legislaţia UE.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronat: Scutirea de accize a unei cantităţi de până la 250 litri de ţuică încalcă legislaţia UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei