Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu despre PSD: România de stânga este nesigură şi trăieşte în trecut

Luni, 22 Septembrie 2008 (14:45:10)
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a criticat, luni, pe social-democraţi, menţionând că PSD crede că statul este atotputernic, vrea ca statul să intervină în economie, vrea să mărească taxele şi trăieşte în trecut.

"Ei, cei de la PSD, cred că statul este atotputernic şi are dreptul să le spună oamenilor cât să lucreze şi unde să lucreze. Noi, liberalii, considerăm că tinerii trebuie să aibă calculatoare. Ei, cei de la PSD, pun înaintea intereselor copiilor interesele lor persoanle şi din acest motiv au respins în Senat proiectul înaintat de PNL. PSD vrea să blocheze intereselor copiilor doar pentru a-şi promova interesele personale. Noi susţinem economia de piaţă, ei continuă să susţină intervenţia statului în economie", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu, la lansarea candidaţilor liberali la parlamentare.

Tăriceanu a vorbit şi despre diferenţele dintre guvernarea PNL şi cea a PSD. "Vreţi să ştiţi cum a guvernat stânga? Întrebaţi-i pe românii care vroiau să părăsească ţara în guvernarea Năstase. Vreţi să ştiţi cum au guvernat liberalii? Întrebaţi-i pe românii care circulă liber prin Europa, pe pensionarii care au pensii mai mari", a spus Tăriceanu.

El a subliniat că principala diferenţă dintre PSD şi PNL este aceea că PSD trăieşte în trecut.

"Dragi liberali, ştiţi care este cea mai importantă diferenţă între PSD şi PNL? România liberală e România europeană, care încurajează investiţiile şi concurenţa. România liberală este acum stat membru al UE şi e cel mai mare producător de autovehicule din Europa de Sud-Est. România de stânga este nesigură şi trăieşte în trecut. De aceea, nu m-am mirat de ce zicea un lider de stânga spunând ceea ce crede despre România, considerând-o o ţară de doi lei", a spus liderul PNL, precizând că România guvernată de liberali este "o Românie mândră şi prosperă", care este pregătită să devină a şaptea putere economică din Europa.

Liderul liberal a mai spus că el crede că România poate mai mult şi, din acest motiv, "politicienii care o consideră o ţară de doi lei nu au dreptul să guverneze România", dar şi că "românii le vor spune acestor politicieni: «Dacă credeţi că România e o ţară de doi lei, atunci nu meritaţi să conduceţi această ţară!»".

Călin Popescu Tăriceanu a apreciat că PNL nu va aplica în niciun caz "logica stângii", care se bazează pe principiul "să creştem salariile şi pensiile şi apoi să nu avem resursele pentru a le plăti".

"Nu există cale de mijloc: România fie merge înainte cu un program de dreapta, fie va merge cu unul de stânga care va ruina economia şi ne va întoarce în trecut. Stânga promite subvenţii mărite, reducerea TVA şi în general cheltuieli mai mari. De unde aceşti bani, domnilor? Nu poţi obţine creşteri economice cu măsuri de stânga", a susţinut Tăriceanu.

Preşedintele PNL a mai spus că primul lucru pe care au de gând să-l facă social-democraţii când vor ajunge la guvernare este creşterea taxelor pentru a-şi putea acoperi promisiunile.

"Ştiţi ce vrea PSD să facă dacă vine la putere? În primul rând, va creşte taxele, pentru că numai aşa poate obţine banii pentru a-şi îndeplini promisiunile fără acoperire. Au anunţat că vor scoate taxa unică de impozitare. (...) Vă mai amintiţi cum în 2004 polticienii de stânga ne acuzau că după introducerea cotei unice economia se va prăbuşi? Astăzi, România e pe primul loc în Europa la creşterea economică, iar în 2008 România va avea cea mai mare creştere economică din istoria sa modernă. (...) România trebuie să ştie că sunt de ajuns câteva luni pentru a pune ţara în genunchi şi pentru ca această creştere economică să dispară dacă va veni stânga la putere", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu despre PSD: România de stânga este nesigură şi trăieşte în trecut.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu despre PSD: România de stânga este nesigură şi trăieşte în trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei