Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai mulţi turişti străini, printre care o româncă, răpiţi în Egipt

Luni, 22 Septembrie 2008 (18:41:59)

Un grup format din 15 turişti străini, de naţionalitate germană, italiană şi română, au fost răpiţi în apropiere de graniţa cu Sudanul iar negocierile privind cererea de răscumpărare sunt în curs, au declarat luni oficialii egipteni, citaţi de Reuters.

Militanţii islamişti au afectat turismul în ultimii ani prin atacuri cu bombă sau arme, în urma cărora sute de persoane şi-au pierdut viaţa. "Aceasta este o bandă formată din bărbaţi mascaţi", a declarat ministrul Turismului, Zoheir Garrana, adăugând că persoanele răpite sunt cinci italieni, cinci germani, un român şi patru egipteni.

El a precizat că negocierile privind eliberarea ostaticilor sunt în curs, postul public de televiziune egiptean anunţând că printre aceştia se numără şi un grănicer egiptean.

Surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene au declarat că turiştii au fost văzuţi ultima oară duminică seara la Aswan.

 

 

 

 Ambasada României confirmă răpirea unei femei de cetăţenie română în Egipt

Ambasada României la Cairo a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, răpirea unui cetăţean român, femeie, în sud-vestul Egiptului, la graniţa cu Libia, şi nu la Aswan, cum precizase presa iniţial.

Potrivit sursei citate, răpirea a avut loc luni dimineaţă.

Grupul de cetăţeni răpiţi nu se mai află pe teritoriul Egiptului, ci în nordul Sudanului, fiind purtate negocieri pentru eliberare.

 

 

 

 

 MAE verifică în continuare identitatea şi cetăţenia certă a presupusei românce răpite în Egipt

 

MAE a anunţat, luni după-amiază, că verifică informaţiile primite de la autorităţile egiptene şi de la celulele de criză activate la nivelul autorităţilor italiene şi germane, pentru a determina identitatea şi cetăţenia certă a victimei presupuse a fi cetăţean român.

Potrivit comunicatului MAE, remis MEDIAFAX, celula de criză constituită la nivelul MAE îşi continuă activitatea, în colaborare cu instituţiile de resort din ţară şi din străinătate.

"Subliniem că, pe perioada acestei situaţii de criză, MAE va comunica doar informaţii verificate oficial şi mesaje care nu afectează demersurile de salvare a victimelor răpirii, oricare este cetăţenia acestora", precizează MAE.

Comunicatul, intitulat "Situaţie actualizată privind presupusa răpire a unui cetăţean român în Egipt: ora 18.00" nu face nicio referire la o eventuală eliberare a ostaticilor, anunţată anterior de postul de televiziune al-Jazeera, citat de presa italiană.

Ambasadorul României la Cairo, Gheorghe Dumitru, a precizat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu autorităţile egiptene, i s-a confirmat răpirea unui cetăţean român, femeie, în sud-vestul Egiptului.

Potrivit sursei citate, femeia făcea parte dintr-un grup mai mare, alături de ea fiind răpiţi cinci germani şi cinci italieni.

Conform lui Gheorghe Dumitru, cei 11 sunt "turişti specializaţi" şi "vizitau frescele de pe stâncile din deşertul egiptean".

Premierul Tăriceanu a cerut autorităţilor egiptene să facă toate eforturile pentru eliberarea ostaticilor, între care şi o româncă, fără a-i pune în pericol pe aceştia, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Preşedintele Băsescu asigură opinia publică de faptul că autorităţile şi structurile de siguranţă ale statului român menţin în permanenţă legătura "cu instituţiile partenere" în cazul româncei răpite în Egipt, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mulţi turişti străini, printre care o româncă, răpiţi în Egipt.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mulţi turişti străini, printre care o româncă, răpiţi în Egipt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei