Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Penibil

Consilier al lui Tăriceanu, dator vândut la Fiscul din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unul dintre consilierii personali ai prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Mihail Negară, care a avut afaceri în Suceava, ar trebui să scoată din buzunar 441.820 de lei (4,41 miliarde de lei vechi), bani pe care firma pe care a condus-o, Angi Creativ SRL Grup SRAL Frasin, îi datorează bugetului centralizat al statului.

În urma unei acţiuni judecătoreşti deschise de Direcţia Finanţelor Publice Suceava împotriva lui Negară pentru recuperarea banilor, judecătorii suceveni îl obligă pe acesta să suporte pasivul de 441.820 de lei.

Conform Codului de Procedură Civilă, conturile bancare personale ale persoanelor împotriva cărora există hotărâri executorii vor fi blocate, iar sumele de bani care se regăsesc aici vor ajunge la bugetul centralizat al statului. Măsuri similare se vor lua şi în privinţa celorlalte bunuri ale debitorilor, mai puţin cele prevăzute de lege, care sunt absolut necesare vieţii şi muncii.

Problema este că Fiscul sucevean nu are ce avere să-i ia lui Negară deoarece acesta, conform declaraţiilor de avere şi de interese postate pe site-ul Cancelariei Guvernului, www.cancelarie.ro actualizate în iunie 2008, nu are nici bunuri, nici conturi pe numele său.

Firma Angi Creativ Grup apare ca radiată. Mai mult, în 2005 Liviu Mihai Negară a susţinut, într-o declaraţie de presă, că nu mai are nici o legătură cu firma Angi Creativ încă din noiembrie 2004, că aceasta ar fi fost preluată de alte persoane, Vasile Agape şi “o doamnă din Salcea” şi că a predat firma după ce a plătit toate datoriile, inclusiv către Consiliul Judeţean.

 

Negară este dator şi Consiliului Judeţean Suceava

Documentele arată, însă, altceva iar Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a iniţiat la Tribunalul Suceava deschiderea procedurii de faliment.

Cele peste 4 miliarde de lei vechi pe care Liviu Negară le datorează bugetului de stat nu reprezintă singura datorie pe care consilierul premierului a lăsa-o în urma sa din afacerile pe care le-a păstorit în Suceava.

Firma pe care a administrat-o, Angi Creativ Grup, datorează şi Consiliului Judeţean Suceava nu mai puţin de 1,776 miliarde de lei vechi, drept redevenţă la activitatea de dezinfecţie pe care a avut-o concesionată la vama Siret.

Liviu Mihail Negară are 35 de ani şi este din Murgeni, Vaslui. În primăvara anului 2001 s-a căsătorit la Câmpulung Moldovenesc cu o suceveancă, iar o lună mai târziu, în 5 iunie 2001, firma la care era unic asociat şi administrator, Angi Creativ Group SRL, a încheiat cu Consiliul Judeţean Suceava un protocol prin care acesta din urmă i-a concesionat activitatea de protecţie antiepizootică din PCTF Siret.

Iniţial, Angi Creativ a fost înregistrată în Iaşi, dar ulterior şi-a mutat sediul la Frasin, în zona defavorizată, cu punct de lucru la Siret, pentru a beneficia de facilităţile fiscale acordate firmelor din zonele defavorizate. La Frasin firma nu a avut nici un fel de activitate, doar două camere cumpărate la Cooperativa de Consum.

 

Consilierul premierului are la Suceava şi un dosar de evaziune fiscală

Până la apariţia OUG nr. 42/2004, când operaţiunile de dezinfecţie au trecut în sarcina Direcţiilor Sanitar Veterinare, afacerea a mers strună. În februarie 2004, Negară a încercat să obţină, printr-o adresă, de la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava concesionarea acţiunii de “dezinfecţia preventivă a tuturor autoturismelor care tranzitează PCTF Siret”, sub motivaţia că de graniţele României se apropie gripa aviară.

În 2005, gripa aviară a fost declarată oficial în România, activitatea de dezinfecţie la frontiera de est s-a reluat, însă profitabila stropire a autoturismelor în vama Siret i-a fost suflată lui Negară de o altă firmă, din Bucureşti. Afacerea lui Liviu Negară de la Siret a fost investigată, în 2005, şi de PNA Suceava.

Consilierul lui Tăriceanu mai are la Suceava şi un dosar de evaziune fiscală pentru un prejudiciu adus bugetului de stat şi bugetului judeţean în sumă totală de 3,45 miliarde de lei vechi.

După ce a fost plimbat pe la patru parchete sucevene, dosarul de evaziune fiscală a ajuns într-un final la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

În data de 8 august 2005, procurorii PNA Suceava au trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Aceştia au declinat la rândul lor competenţa, câteva zile mai târziu, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, fiindcă Angi Creativ îşi avea sediul în zona de arondare a acestei instituţii.

Procurorii de aici au considerat însă că, atâta vreme cât activitatea efectivă a firmei s-a desfăşurat în Vama Siret, cazul este de competenţa procurorilor din Rădăuţi şi în data de 4 octombrie 2006 au declinat competenţa către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Procurorii de aici au trimis dosarul în lucru la Poliţia oraşului Siret.

Deoarece Liviu Negară a contestat procesul verbal de constatare întocmit de DGFP Suceava, poliţiştii sireteni nu au putut începe cercetările şi aşa a ajuns în final dosarul la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava.

 

Relaţii de afaceri cu PSD-işti şi SRI-işti

Mai trebuie spus că interesante sunt şi relaţiile de afaceri ale consilierului lui Tăriceanu. El a fost asociat cu Bogdan Solcanu, fiul senatorului fost PSDPSD de Iaşi, Gheorghe Nichita, la firmele SC Centrul de Transfer şi Inovare Iaşi şi la SC Centrul de Cercetări Henri Coandă Iaşi, în prezent SC Cons Terra SRL. Pe lângă ei, asociat la CTI Iaşi a fost şi Cezar Ţibulcă, fiul fostului prefect PSD de Vaslui, ofiţer SRI la Iaşi. Ambele firme au primit injecţii de capital din dezinfecţia maşinilor în vama Siret. de Iaşi Ioan Solcanu şi cu primarul
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilier al lui Tăriceanu, dator vândut la Fiscul din Suceava.
 Vizualizări articol: 1376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consilier al lui Tăriceanu, dator vândut la Fiscul din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??????? trimis de
(22 sep 2008, 11:45:21
Monitorule te-ai vandut si tu lui flutur?
1.1  RE: ??????? trimis de
(22 sep 2008, 14:39:22
meeey, ne aruncati tot felul de cioace... s-au apucat finantele de campanie electorala? il pregatiti pe Petrica de vreo demisie?
1.2  RE: ??????? trimis de
(22 sep 2008, 14:57:59
meeey, ne aruncati tot felul de cioace... s-au apucat finantele de campanie electorala? il pregatiti pe Petrica de vreo demisie?
1.3  RE: ??????? trimis de
(22 sep 2008, 17:55:01
nu s-a vandut ,scie lucruri reale despre care nu multi au curaju sa scrie....Tariceanu s-a vandut si ne-a vandut ungurilor,nu ma fa sa zic mai multe...
1.4  RE: ??????? trimis de
(23 sep 2008, 10:22:50
Pacat de MONITORUL ca a ajuns sa se prostitueze
2.   AM inteles. Inca un articol platit. trimis de
(22 sep 2008, 11:46:27
E clar. A fost in afaceri cu Flutur pe timpul gripei aviare, iar apoi a tras teapa. Flutur l-a bagat si consilier la Tariceanu, iar acum are motiv sa loveasca iar pe nea prim ministru.
2.1  RE: AM inteles. Inca un articol platit. trimis de
(22 sep 2008, 17:48:27
ai inteles gresit.nea prim ministru isi face de cap prin oamenii din teritoriu.cine gresesste si tepuieste va cade im propria-i teapa.
3.   Psd-pnl trimis de
(22 sep 2008, 12:03:26
psd-isitii se dau la fund si incearca sa se salveze injurand in dreapta si in stanga.Nu asa baieti,incepeti la DNA!
4.   Ba da pdl istii si psd istii care luat de la stat? trimis de
(22 sep 2008, 13:08:56
pe cand monitorule?devii aservit PCR ULUI=FSN = psd =pdl
5.   Soimul te cheama la baza!!! trimis de
(22 sep 2008, 14:53:04
Daca ajungi pe la Suceava, poate dai si tu un semn de viata, asta daca nu ti-ai uitat fostii colegi. Eventual poate ii lasi lui LE o adresa de messanger. Bafta! Cooly!
6.   Safu cei de la psd apoi la pdl si fac? trimis de
(22 sep 2008, 15:14:35
cei cu afasiri greli,am trecut de la psd la pdl sa scapam de furaciunile facute.....ni iesti frica oleaca ca daca l o dat pi aista la ziar,putem si noi sa sim dati.....mai ales cu lemnili cu afaceri ca mai sint primari de la psd apoi pdl isti cu afaciri cu lemni grele bre..... suntiti si cu psd si cu pdl la furat greu si naiba ai?
7.   PRIMAR A LUI TARICEANU DATOR VANDUT trimis de
(22 sep 2008, 15:48:47
EHHH,PARCA NUMAI CONSILIERUL LUI TARICEANU E VANDUT? DAR DE PRIMARUL CAMPULUNGULUI SERBAN CONSTANTIN GABRIEL NU SPUNE NIMENI CUM ADUCE PRIMARIA ORASULUI IN FALIMENT?ARE DATORII DE PESTE 1MILIARD RON.PESTE EL NU VINE FISCUL SI CURTEA DE CONTURI? D-LE CAPRA AI GRIJA CU PRIMARUL ACESTA CA N-AI SA FII VOTAT LA CAMPULUNG CU ASA UN OM.
7.1  RE: PRIMAR A LUI TARICEANU DATOR VANDUT trimis de
(22 sep 2008, 17:02:21
Ai dretate Ioane! M-am dus la asta cu o problema stiind ca l-am votat si stii ce mi-a zis?Cine te-a pus sa ma votezi?" Sa nu-l strangi de gat pe nesimtit? Crede ca e de neclintit dar si cand or tabara campulungenii pe el sa-i ceara socoteala,atunci sa-l vad ce face.Zile bune si linistite nu mai are.
7.2  RE: PRIMAR A LUI TARICEANU DATOR VANDUT trimis de
(22 sep 2008, 18:06:14
Ioane stii ce-i naspa? Ca primaru are nevasta care lucra la fisc si poate il ajuta sa fie curat in hartii...Da i-o proasta daca-l ajuta ca asta si pe ea a tradus-o cu una care cica-i avocata.Mai naspa daca asta din urma-i tare-n clanta ca are cine-l apara in viitoarele procese.
8.   Atentie mare DNA trimis de
(22 sep 2008, 16:28:05
Toate magarelile mari din judetul Suceava sunt facute de Vasluieni cu ajutorul liberalilor din administratia publica si sub ocrotirea ministrului internelor si administratiei publce care este liberal si vasluian pe deasupra.Si nimeni nu ia nici o masura.
9.   Fisc ...inchide plisc trimis de
(22 sep 2008, 16:41:40
posibil sa aiba datorii.. dar depinde pe ce craca se afla, in marele copac! pricepeti!
9.1  RE: Fisc ...inchide plisc trimis de
(22 sep 2008, 16:48:46
nu conteaza pe ce craca e,taiem copacu cu totul,cu autorizatie in regula.banuiesc ca e una din uscaturi de care trebuie sa scape judetul suceava

10.   Baieti destepti trimis de
(22 sep 2008, 17:53:12
Nu ca voi care miorlaiti dar nu faceti nimica.
10.1  RE: Baieti destepti trimis de
(22 sep 2008, 18:00:25
Ai grija NUNULE ca pun fiscu pe tine,nu favoriza infractorii,nu-i lauda,sau esti si tu unul din marele copac despre care se vorbea mai sus? vezi-ti de craca ta ca-i cam putreda
11.   CE MAI ASTEPTATI trimis de
(22 sep 2008, 17:53:54
AM AVUT SI EU O RESTANTA MINUSCULA LA TREZORERIE SI M-AU EXECUTAT SILIT IN TOATE PARTILE LA BANCI, SERVICI ETC, FARA A SE DETINE HOTARARE JUDECATOREASCA, IAR IN CAZUL DE FATA CE MAI ASTEPTATI D-LOR DE LA DGFP. ORI SUNTETI IN CARDASIE CU ACEST NEGHIOB CARE SE FACE ACUMA CA NU ARE AVERE DE LOC .SA-I FIE RUSINE LUI SI CELORA CARE TREBUIE SA PUNA IN APLICARE HOTARAREA JUDECATOREASCA. A SE FACE CA NU ARE BANI VA INTERESEAZA LUCRUL ACESTA SA MEARGA SA IMPRUMUTE DE LA BANCA ASA CUM AM FACUT EU NUMAI CA SA SCAP DE ACEASTA POVARA.DACA ESTE VORBA DE UN OM CU O MICA SOCIETATE IL DECAPITATI SI VA DATI EXEMPLU IN ZIARE CA FACETI LUCRURI BUNE.VOI URMARI ACEST CAZ SA VEDEM CUM IL REZOLVATI, DAR SIGUR VOR FI TOATE DATORIILE LUI LICHIDATE DE CATRE STAT.MAI STAM DE VORBA.ASTA ESTE MAREA CORUPTIE CARE NU VA DISPAREA VECI IN ROMANIA.
12.   RAG DE PROSTI CE SUNTEM trimis de
(22 sep 2008, 19:32:05
MUUUUUUU
13.   ? trimis de
(22 sep 2008, 20:32:20
Ma intreb cum se poate ajunge la o asemenea datorie la finante cand la prapaditi ca mine le pune sechestru pe tot in 15 zile pentru o datorie de 100 de lei. Sa ne spuna cum a facut ca poate ne mai fofilam si noi.

Domnilor care faceti dreptatea aflati ca suntem disperati. Ne prapadim cu angajati cu tot.
14.   Ptr.contribuabil trimis de
(22 sep 2008, 20:57:47
ce le pasa LOR.LEGEA E VALABILA ,DAR PENTRU NOI.SI CINE FACE LEGILE?
15.   Minciuni din caruta rasturnata a prstilor trimis de
(23 sep 2008, 13:47:34
bine,care-i catavencul stiut de public ?

din liviu,din negara,din mihai

tragem coada la buhai

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei