Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansarea candidaţilor PNL a început pe acordurile "We are the champions"

Luni, 22 Septembrie 2008 (13:55:44)
Lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare a început, luni, la Sala Polivalentă din Capitală , în acordurile melodiei "We are the champions", urmată de intonarea a imnului României, intrerpretat de Nicolae Furdui Iancu.

În tribunele Sălii Ploivalente au fost plasaţi liberalii din organizaţiile teritoriale, cea mai animată fiind organizaţia de Prahova care a adus bannere de susţinere a candidaţilor din acest judeţ.

Astfel, liberalii prahoveni au venit cu bannere pe care au inscripţionat mesajele: "Filiala Prahova împreună cu Teodor Meleşcanu!", "Filiala Prahova împreună cu Horia Toma!", dar şi bannere de susţinere pentru candidaţii Iulian Teodorescu, Graţiela Gavrilescu şi Ion Luchian.

Până la deschiderea ceremoniei de lansare a candidaţilor, atmosfera a fost întreţinută prin muzică, în boxe răsunând cântece precum "We are the Champions", imnul PNL "Sunt un om, sunt real", "Oda Bucuriei", dar şi melodii fără mesaje electorale precum "I love rock n roll".

Evenimentul este moderat de coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, care a asigurat şi ordinea în sală, rugându-i pe însoţitorii candidaţilor să părăsească scena şi să se îndrepte spre locurile care le-au fost rezervate. "Aşezaţi-vă liniştiţi!", le-a spus Olteanu liberalilor din sală cu cinci minute înainte de începerea lansării.

"Maestre, muzica!", a mai spus Olteanu, după ce a cerut şi aplauze. În boxe s-a auzit "We are the champions", melodie pe care şi-a făcut intrarea premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Pe scena Sălii Polivalente au urcat în jur de 400 de candidaţi ai PNL la alegerile parlamentare. Potrivit lui Bogdan Olteanu, la ceremonia PNL nu vor participa Adriana Săftoiu şi nici Florin Călinescu, aceştia anunţând că nu pot veni din motive profesionale sau personale.

La manifestare sunt prezenţi peste 6.000 de liberali.

Cu prilejul lansării candidaţilor la parlamentare, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, este aşteptat să anunţe oficial că renunţă la candidatura sa în colegiul electoral nr.2 din sectorul 1 al Capitalei, în favoarea propunerii lansate de liderul PNL Ilfov, candidatul Marian Petrache, de a candida în colegiul electoral ce cuprinde şi localitatea Snagov.

De asemenea, între candidaţii liberali se numărăr diverse personalităţi ale vieţii publice, precum Petre Roman (un colegiu senatorial din Europa), Florin Călinescu (Argeş - Senat), Dida Drăgan (sector 2), Mihai Pocorschi (Tulcea), Nicolae Furdui Iancu (Alba - deputat).

Printre candidaţi se regăsesc şi fostul ambasador al României în Israel Mariana Stoica, ce va candida în colegiul de deputaţi Orientul Mijlociu, Asia, Africa, politologul Daniel Barbu care candidează într-un colegiu de parlamentar la Braşov, dar şi fostul purtător de cuvânt al Preşedinţiei Adriana Săftoiu, care va candida pentru Camera Deputaţilor, la un colegiu din Prahova.

De asemenea, majoritatea miniştrilor liberali sunt şi candidaţi: ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu (Prahova - Senat), ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian (Iaşi - senator), ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (sectorul 1 - deputat), ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (Mureş - deputat), ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David (Vaslui - senator), ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu (Dolj - deputat), ministrul Muncii, Paul Păcuraru (Dolj - senator), ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei (Iaşi - deputat), ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi (Satu Mare – deputat).

O mare parte a actualilor parlamentari PNL candidează pentru un nou mandat, cum ar fi Norica Nicolai, Puiu Haşotti, Dan Motreanu, George Scutaru, dar şi parlamentari care vor să-şi schimbe statutul, precum Radu Stroe care renunţă la calitatea de senator pentru un mandat de deputat sau deputatul Crin Antonescu care candidează pentru un mandat de senator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea candidaţilor PNL a început pe acordurile "We are the champions".
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea candidaţilor PNL a început pe acordurile "We are the champions"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei