Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Guvernul a transformat Fondul Proprietatea în "puşculiţa de partid" a PNL

Luni, 22 Septembrie 2008 (14:41:07)
 Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, printr-o Hotărâre de Guvern luată pe 15 septembrie, Guvernul a transformat Fondul Proprietatea, în valoare de 5 miliarde de Euro, în „puşculiţa de partid” a PNL.

"Suntem extrem de indignaţi de faptul că, pe 15 septembrie, Guvernul Tăriceanu a mai marcat o serie din lovitura marilor tunuri pe care le pregăteşte la final de mandat: a dat o Hotărâre de Guvern prin care se stabileşte competenţa comisiei care va selecta administratorul Fondului Propietatea, ajuns un fel de bancă de partid a PNL", a precizat Geoană.

Liderul PSD a menţionat că în respectiva Hotărâre de Guvern se pune sub semnul întrebării chiar funcţionarea Fondului Proprietatea şi, printr-un limbaj ambiguu, se lasă la decizia Comisiei posibilitatea de a modifica legea care guvernează Fondul Proprietatea.

"Această comisie primeşte, prin Hotărârea Guvernului, dreptul de a tăia şi de a spânzura în ceea ce priveşte cel mai important fond de active a României, în care intră toate marile întreprinderi aflate în proprietatea statului, adică Petrom, Romgaz, Romtelecom, distribuţie de energie electrică, Transelectrica, Transgaz", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a arătat că puterea de dreapta şi, implicit, liberalii au decis să creeze un megafond care însumează 5 miliarde de Euro, din activele încă foarte rentabile ale statului, în vederea despăgubirii foştilor proprietari, dar, în ultimii doi ani, acest fond mai mult a consumat salarii mari şi nu a început încă să opereze, tot bugetul de stat despăgubind în acest moment pe foştii proprietari.

"Este inadmisibil pentru noi ca acest Guvern să transforme un fond de 5 miliarde de euro în puşculiţa de partid a liberalilor. Din punctul nostru de vedere trebuie regândit dramatic modul în care Fondul Proprietatea funcţionează şi cred că soluţia cea mai bună e o corectă despăgubire a foştilor proprietari din partea bugetului de stat", a adăugat Geoană.

Şi Partidul Conservator a solicitat Executivului retragerea hotărârii prin care se stabileşte competenţa comisiei care va selecta administratorul Fondulul Proprietatea, anunţând că, în cazul în care Guvernul nu va retrage acest act, va ataca în contencios administrativ hotărârea.

„Partidul Conservator solicită retragerea hotărârii prin care se stabileşte competenţa comisiei care va selecta administratorul Fondului Proprietatea. Dacă cel mai târziu în următoarea şedinţă de Guvern, Executivul nu va retrage acest act, conservatorii vor ataca în contencios administrativ hotărârea Guvernului”, se arată într-un comunicat de presă al PC, remis, luni, MEDIAFAX.

Comisia care va alege societatea de administrare a Fondului Proprietatea va informa lunar Guvernul şi Consiliul de Supraveghere al companiei cu privire la etapele parcurse în procesul de selecţie şi va propune Executivului modificări ale legislaţiei, în cazul în care acestea se dovedesc necesare.

Societatea care va administra activele Fondului Proprietatea va fi desemnată printr-o licitaţie internaţională, al cărei regulament de organizare va fi elaborat de comisia condusă de fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, conform une hotărâri de Guvern privind competenţele comisiei.

În sarcina comisiei mai intră derularea procesului de selecţie a societăţii de administrare, negocierea formei finale a contractului care va fi încheiat de societatea de administrare selectată, aprobarea efectuării plăţii din bugetul Fondului Proprietatea pentru serviciile consultanţilor financiari şi juridici angajaţi precum şi negocierea formei finale a contractului cu societatea de administrare.

Totodată, comisia va înainta Guvernului forma finală a contractului cu societatea de administrare, urmând ca Executivul să-şi mandateze reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului Proprietatea.

La începutul lunii august, reprezentanţii Fondului au anunţat că administratorul va fi selectat în noiembrie sau decembrie, prin licitaţie sau dialog competitiv, metoda urmând să fie stabilită prin caietul de sarcini elaborat în luna august şi care ulterior va fi aprobat de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Guvernul a transformat Fondul Proprietatea în "puşculiţa de partid" a PNL.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Guvernul a transformat Fondul Proprietatea în "puşculiţa de partid" a PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei