Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu sugerează ministrului Educaţiei să consulte elevii olimpici asupra problemelor din sistem

Luni, 22 Septembrie 2008 (19:44:16)
Premierul Tăriceanu i-a sugerat, luni, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, să înfiinţeze un Consiliu al Olimpicilor, cu care să se consulte asupra problemelor din învăţământ şi care să îi transmită propuneri de îmbunătăţire a sistemului educaţional.

"Domnule ministru, cred că ar fi o idee la care să merite să reflectaţi puţin, să facem un Consiliu al Olimpicilor cu care să puteţi discuta şi care să vă semnaleze şi să vă dea sugestii în privinţa problemelor cu care ei se confruntă, care să ducă la îmbunătăţirea sistemului educaţional, la creşterea performanţelor", i-a spus Tăriceanu ministrului Educaţiei, la ceremonia organizată la Guvern pentru acordarea unor diplome de excelenţă elevilor medaliaţi la olimpiadele internaţionale.

Printre astfel de probleme din educaţie, Tăriceanu a remarcat şi lipsa de interes a tinerilor faţă de concursurile de admitere în facultate, deşi piaţa forţei de muncă înregistrează un nivel ridicat de cerere pentru calificările tehnice.

Un părinte care i-a însoţit la Guvern pe elevii olimpici i-a înmânat premierului un proiect de hotărâre de guvern din partea Asociaţiei Olimpicilor, proiect pe care şeful Executivului a promis să îl analizeze.

Tăriceanu a mai promis olimpicilor şi crearea unei pagini de Internet cu datele acestora, agenda olimpiadelor, precum şi un forum pentru schimb de informaţii, precizând că acest site va trebui administrat de către elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu sugerează ministrului Educaţiei să consulte elevii olimpici asupra problemelor din sistem.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăriceanu sugerează ministrului Educaţiei să consulte elevii olimpici asupra problemelor din sistem5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Total gresit trimis de
(23 sep 2008, 08:55:25
Olimpicii nu sut facuti de catre sistemul de invatamant. Dumnezeu si parintii lui au 99% din contributie. Restul de 1% este sansa de a fi in locul potrivit la momentul potrivit. Luati un copil cu capacitati eventual sub medie, si incercati sa-l faceti "olimpic". Se pot ocupa de el 100 de profesori ca nu vor reusi. Alta e "buba" in sistem. CORECTITUDINEA SI MODELUL PE CARE_L OFERA SOCIETATEA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei