Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD: MEF spune că autostrada Transilvania a costat 400 mil. euro, dar Bechtel a primit 200 mil. euro

Luni, 22 Septembrie 2008 (14:42:21)
Ministerul Economiei şi Finanţelor estimează că autostrada Transilvania a costat 400 milioane euro în ultimii patru ani, dar la compania Bechtel, constructorul proiectului, au ajuns doar 200 mil. euro, susţine PSD, care vrea ca situaţia să fie analizată în Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor.

"Am decis ca la nivelul Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor să fie invitaţi toţi responsabilii din domeniu - ministrul Transporturilor, conducerea Companiei de Autostrăzi, reprezentanţii Bechtel - ca să vedem foarte clar pe ce s-au dus banii noştri în aceşti patru ani de guvernare de dreapta", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, după şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului.

Geoană a arătat că, potrivit estimărilor Ministerului Economiei şi Finanţelor, s-au cheltuit 400 de milioane de euro în patru ani, în timp ce banii care au ajuns în posesia Bechtel, pentru diverse lucrări sau proiectare, nu au depăşit suma de 200 de milioane de euro.

"Am discutat despre anunţul făcut de Compania Naţională de Autostrăzi cu privire la posibila reziliere a contractului cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania pe segmentul Braşov-Cluj. Este clar că în acest moment se caută pretexte pentru înlocuirea firmei respective cu firme de casă ale actulei puteri", a acuzat Geoană.

Liderul PSD a precizat că formaţiunea sa este interesată să afle, în baza unor documente şi a unor evaluări, ce s-a întâmplat în patru ani cu banii destinaţi infrastructurii.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Până la jumătatea lunii august a acestui an, compania a finalizat o porţiune de cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 kilometri, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: MEF spune că autostrada Transilvania a costat 400 mil. euro, dar Bechtel a primit 200 mil. euro.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: MEF spune că autostrada Transilvania a costat 400 mil. euro, dar Bechtel a primit 200 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei