Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Despărţirea, boală grea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă la finalul unei relaţii credeţi că viaţa dumneavoastră nu mai are nici un sens, experţii vă asigură că orice persoană supravieţuieşte unei despărţiri şi va fi capabilă să înceapă o altă poveste de dragoste.

Potrivit acestora, există cinci etape care urmează unei despărţiri.

 

Suferinţa

Atunci când iubim, avem tendinţa de a ne lăsa posedaţi de celălalt, de a împărţi cu el orice lucru. Partenerul este cel care ocupă toate gândurile noastre. Atunci când acesta pleacă, golul lăsat în urma lui este enorm. I se simte lipsa fizică, iar tendinţa naturală este aceea de a ne gândi numai la el. Este un mod în care femeile se protejează, încercând să ţină aproape de ele o parte din el. Această suferinţă este normală. Este nevoie de a o accepta şi de a deveni conştiente că este una dintre etapele obligatorii către vindecare.

În această perioadă, este indispensabil să fiţi înconjurate de prietene apropiate cu care să puteţi discuta despre suferinţa dumneavoastră. Acestea vă vor putea da o părere obiectivă despre relaţia dumneavoastră şi vă vor ajuta să evitaţi transformarea poveştii de dragoste care s-a încheiat într-un mit în care partenerul dumneavoastră era perfect. Vă vor ajuta să regăsiţi realitatea. Nu ezitaţi să vă exteriorizaţi suferinţa. Ardeţi scrisorile, ştergeţi mesajele şi aruncaţi fotografiile.

 

Teama şi haosul

Sociologul Francesco Alberoni spunea că ne îndrăgostim atunci când vrem să fim cu cineva într-o altă viaţă. Cu alte cuvinte, nu ne îndrăgostim doar de o persoană, dar şi de o ocazie. Ocazia de a deveni soţie şi mamă. Atunci când o femeie este părăsită, aceasta simte că se întoarce la statutul pe care credea că l-a abandonat. Lucrul cel mai important este acela de a nu renunţa la propriile proiecte. Există alţi bărbaţi cu care le puteţi realiza şi trebuie să fiţi conştientă că nu va exista un singur bărbat în viaţa dumneavoastră, ci mai mulţi.

Trebuie să profitaţi de această perioadă în care sunteţi liberă, pentru a vă implica sută la sută într-un proiect. Este momentul în care vă puteţi dedica în totalitate muncii sau unui hobby, având în vedere că aveţi mult timp la dispoziţie. Veţi învăţa astfel să nu vă plictisiţi atunci când trăiţi singure.

 

Bilanţul

În momentul despărţirii, partenerul face reproşuri. Important este să le analizaţi şi să încercaţi să vă puneţi în pielea lui. Analizaţi reproşurile primite, dar fără a vă transforma în singura vinovată de faptul că relaţia nu a mers. A analiza nu înseamnă că trebuie să-i daţi dreptate celuilalt.

Cea mai bună modalitate de a înţelege că nu sunteţi singurul responsabil de terminarea relaţiei este să faceţi o listă cu tot ce nu a mers în cuplu. Faceţi o coloană cu ceea ce aţi fi putut schimba şi una cu ceea ce nu a depins de dumneavoastră. Astfel, veţi vedea că nu sunteţi singura vinovată.

 

Acceptarea

Trebuie să acceptaţi destinul. Dragostea dumneavoastră nu poate face totul. Pentru ca o relaţie să funcţioneze este nevoie de doi. Atunci când celălalt are alte proiecte, trebuie să ştiţi că relaţia nu poate merge mult timp. Dacă v-aţi iubit cu adevărat partenerul, odată depăşit şocul despărţirii veţi reuşi să-i înţelegeţi alegerea şi să o respectaţi.

Acceptarea finalului unei poveşti de dragoste şi motivele care au dus la acest lucru constituie o etapă indispensabilă pentru regăsirea liniştii interioare. Aşadar, acceptarea sfârşitului unei relaţii este primul pas către vindecare.

 

Învăţaţi să iubiţi din nou

În faţa unei dureri foarte mari, avem reflexul de a încerca să nu ne gândim la cauza acesteia. Chiar dacă se diminuează, durerea rămâne. Doar înfruntând singurătatea şi trecerea timpului este posibilă vindecarea.

După ce aţi depăşit primele etape de după despărţire, vine şi momentul primelor întâlniri. Aceasta nu înseamnă să vă aruncaţi în braţele primului venit, mai ales acum, când v-aţi dat seama că sunteţi capabilă să trăiţi singură. Ştiţi deja ce vreţi şi ce nu, deci fiţi atentă atunci când vă alegeţi următorul partener. Veţi cunoaşte cu siguranţă o persoană care să fie pe placul dumneavoastră.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despărţirea, boală grea.
 Vizualizări articol: 1124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Despărţirea, boală grea4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei