Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2008 - Anul XIII, nr. 223 (3904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghid despre drepturile muncii ale românilor în Marea Britanie

Britanicii îi sfătuiesc pe românii care au de gând să lucreze în Regatul Unit să se informeze întâi despre drepturile legale de muncă pe care le au în această ţară, dar şi despre viaţa destul de scumpă, motiv pentru care au lansat, împreună cu autorităţile române, un ghid care sa le vină în ajutor.

Ghidul are format bilingv şi se adresează totodată şi cetăţenilor români care lucrează deja în Marea Britanie, dar care nu ştiu cum se realizează accesul pe piaţa muncii, principalele prevederi ale legislaţiei muncii şi securităţii sociale, contactele utile ale autorităţilor române şi britanice.

Legislaţia britanică asigură tuturor lucrătorilor un set minim de drepturi, precum salariul minim la nivel naţional, 24 zile de concediu de odihnă plătit, indemnizaţii de maternitate şi, în caz de boală, pauze minime în timpul de lucru conform normelor din domeniul sănătăţii şi siguranţei la locul de muncă.

Totodată, ambasadorul Romanei la Lodra, Ion Jinga, a salutat cooperarea bilaterală dintre cele două state. "Apreciem iniţiativa autorităţilor britanice de a elabora acest Ghid pentru cetăţenii români care lucrează în Marea Britanie. Autorităţile române încurajează cetăţenii români să se informeze cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le au pe durata derulării raporturilor de muncă în Marea Britanie, a spus diplomatul.

Potrivit acestuia, o mai bună cunoaştere a cadrului normativ aplicabil va preveni apariţia cazurilor de vulnerabilitate pe piaţa muncii. "De asemenea, sperăm ca restricţiile de pe piaţa muncii britanice să fie ridicate cât mai curând posibil", a mai spus ambasadorul.

Materialul a fost elaborat cu sprijinul Ambasadei României, Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România (ANOFM), colaborări similare fiind stabilite de către BERR cu autorităţile din Polonia, Lituania şi Portugalia.

Ghidul va fi distribuit atât în Marea Britanie, cât şi în România, prin intermediul structurilor teritoriale ale ANOFM.

De asemenea, ghidul poate fi comandat sau descărcat de pe web site-ul BERR. Ghidul se poate găsi în România la Oficiul de Ocuparea a Forţei de Muncă, iar în Londra la sediul Consulatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghid despre drepturile muncii ale românilor în Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghid despre drepturile muncii ale românilor în Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Britanicilor trimis de
(23 sep 2008, 00:10:29
multa miiwwe la toti britanicii si sa ne pupe in fund !!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei