Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Toţi candidaţii care obţin nota 8 la examenul de medic primar sunt declaraţi reuşiţi

Vineri, 5 Septembrie 2008 (16:30:22)
Toţi candidaţii care obţin nota 8 la examenul de medic primar sunt declaraţi reuşiţi, aşa cum a fost în toţi anii în care s-a organizat acest concurs, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu.

Demnitarul a explicat că în regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenului aprobat de instituţiile abilitate a fost făcută menţiunea că 75 la sută dintre candidaţii cu media opt să fie declaraţi admişi pe baza unor criterii specifice, întrucât nu există suficiente locuri pentru medicii cu aceste grade. Ulterior, s-a renunţa la acest criteriu, astfel că toţi candidaţii cu media 8 sunt declaraţi admişi, aşa cum a fost în toţi anii în care s-a organizat un astfel de test, a adăugat ministrul Nicolăescu.

"Discuţiile privind acest examen durează de doi ani şi toate actele normative au fost făcute publice la începtutul anului sau de câte ori au fost modificate. Pot spune că în 2007 am renunţat la acest tip de examen întrucât în Uniunea Europeană nu era recunoscută această formă de pregătire, ci numai aceea de medic specialist", a spus ministrul Sănătăţii.

Astfel, în cursul consultărilor cu experţii UE referitor la transpunerea acquis-ului comunitar în domeniu, aceştia au sesizat că titlul de medic primar este un grad profesional pe care directiva nu îl prevede ca şi condiţie minimă de exercitare a profesiei şi au recomandat eliminarea acestuia din textul legilor de exercitare a profesiilor de medic, de medic dentist şi respectiv de farmacist, recomandare implementată odată cu titlurile XII, XIII şi XIV din Legea nr. 95/2006, a explicat Nicolăescu.

Potrivit demnitarului, modalitatea de creştere în profesiile reglementate din Sănătate, respectiv stabilirea gradelor profesionale şi a metodologiei de obţinere a acestora, este specifică fiecărui stat membru şi răspunde necesităţilor de asigurare a calităţii serviciilor furnizate de profesioniştii naţionali ai acestora.

"La acest moment, legislaţia care reglementează funcţiile din unităţile sanitare publice şi funcţiile universitare din învăţământul superior medical, precum şi de coordonare în învăţământul medical postuniversitar de specialitate prevăd acest grad profesional, care conferă atât obţinerea unui nivel de salarizare mai mare, cât şi accesul la cariera universitară. Pentru anul 2008, hotărârea privind organizarea examenului naţional de obţinere a gradului de primar a fost luată de comun acord cu Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, Colegiul Farmaciştilor din România şi cu conducerile Universităţilor şi Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie", a adăugat ministrul Eugen Nicolăescu.

Mnisterul Sănătăţii Publice organizează, în 29 septembrie, concurs pentru obţinerea gradului de medic, medic dentist, respectiv farmacist primar, ce se va desfăşura în centrele universitare medicale.

Probele sunt eliminatorii, nota minimă fiind 8. De asemenea, media minimă de promovare şi confirmare în gradul de medic, medic dentist, respectiv farmacist primar este 8.

Listele definitive cu candidaţii la examen, precum şi locul şi ora de desfăşurare a concursului vor fi afişate în 24 septembrie, pe site-ul www.perfmed.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Toţi candidaţii care obţin nota 8 la examenul de medic primar sunt declaraţi reuşiţi.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Toţi candidaţii care obţin nota 8 la examenul de medic primar sunt declaraţi reuşiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei