Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premii dublate pentru sportivii români care au ocupat locurile 1-6 la Jocurile Olimpice

Miercuri, 27 August 2008 (13:57:49)

Suma premiilor acordate sportivilor români clasaţi pe locurile 1-6 la Jocurile Olimpice de la Beijing a fost dublată, faţă de cuantumul prevăzut de lege, valoarea totală a distincţiilor, inclusiv pentru antrenori, depăşind cinci milioane de euro, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

El i-a primit, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa Executivului, pe sportivii români care au obţinut performanţe deosebite la Jocurile Olimpice, pentru a le înmâna diplomele de premiere. La ceremonie au participat şi membri ai Cabinetului.

Tăriceanu a primit din partea sportivilor premiaţi un tablou cu autografele acestora.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un titlu olimpic este răsplătit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot în lege se menţionează că aceste sume pot fi dublate, la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată. Pe lângă medaliaţi legea prevede să fie premiaţi şi ocupanţii locurilor 4-6, după cum urmează: locul IV - 14.000 euro, locul V - 10.500 euro, locul VI - 7.000 euro. Legislaţia în vigoare nu permite dublarea premiilor în cazul locurilor 4-6, însă acest lucru a fost posibil printr-o Hotărâre de Guvern.

Dintre cei 102 sportivi care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Beijing, 19 au reuşit să urce pe podium. În plus, 16 sportivi (unii fiind dintre cei 19) au terminat pe unul dintre locurile 4-6 şi vor fi premiaţi de COSR, cu bani de la Guvern.

Astfel, după dublarea sumelor prevăzute prin lege, cei 33 de sportivi care au reuşit să ocupe unul dintre locurile 1-6 la Jocurile Olimpice de la Beijing au primit, în total, 1,47 milioane de euro, în timp ce antrenorii principali au încasat 773.500 de euro. Potrivit legii, antrenorii principali primesc aceleaşi sume ca şi sportivii, iar cei secunzi 75 la sută din premiul tehnicianului principal. Pe lângă sportivi şi antrenori, au mai fost premiaţi specialiştii şi tehnicienii (386.750 de euro - la nivelul antrenorului principal), personalul salariat al federaţiilor sportive (162.400 de euro - 40 la sută din premiul sportivului), antrenorii care i-au descoperit pe sportivi (294.000 de euro), precum şi COSR şi ANS (1.025.587,50 de euro). Singurele sume dublate au fost cele acordate sportivilor şi antrenorilor principali şi secunzi.

România a terminat ediţia a 29-a a Jocurilor Olimpice de la Beijing pe locul al 17-lea în clasamentul pe medalii, cu un total de 8 medalii, 4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz. La precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, la Atena, în 2004, bilanţul delegaţiei României a fost de 19 medalii, dintre care opt de aur, cinci de argint şi şase de bronz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii dublate pentru sportivii români care au ocupat locurile 1-6 la Jocurile Olimpice.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii dublate pentru sportivii români care au ocupat locurile 1-6 la Jocurile Olimpice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei