Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu vrea reînfiinţarea Ministerului Tineretului şi Sportului

Miercuri, 27 August 2008 (13:52:02)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la festivitatea de decorare a sportivilor medaliaţi la JO 2008, că e necesară înfiinţarea unui Minister al Tineretului şi Sportului, întrucât sportul "trebuie să fie reprezentat la masa Guvernului", nu doar în preajma marilor evenimente sportive.

Şeful statului a subliniat că Ministerul Tineretului şi Sportului trebuie să fie o instituţie care să reprezinte în şedinţele Guvernului interesele sportului şi ale performanţelor româneşti în acest domeniu.

El şi-a exprimat regretul că sunt campioni olimpici sau foşti sportivi de performanţă care par că sunt susţinuţi mai puţin de ţara lor pentru a avea acces la instituţiile care decid soarta sportului, din ţară sau la nivel internaţional.

"Ar fi bine poate să vorbim acum, la cald, imediat după Olimpiadă, despre nevoia reînfiinţării unui Minister al Tineretului şi Sportului", a spus Băsescu, întrerupt de aplauzele celor prezenţi.

"Sportul trebuie să fie reprezentat la masa Guvernului, şi nu din când în când întrebat ce-i mai trebuie şi mai ales întrebat cu două-trei săptămâni înainte de marile evenimente ce performanţe o să face", a adăugat şeful statului.

În opinia şefului statului, sportul a început să definească forţa naţiunilor, iar "România are nevoie să revină la un Minister al Tineretului şi Sportului, ca instituţie care să reprezinte în şedinţele de Guvern interesele sportului şi, implicit, ale performanţei româneşti în acest domeniu".

"Cred că cei care răspund de olimpismul românesc ar trebui să aibă ca principală grijă promovarea foştilor campioni olimpici români în structurile olimpice naţionale şi internaţionale", a adăugat preşedintele Băsescu.

De altfel, cu această ocazie, şeful statului şi-a exprimat speranţa că baza de la Izvorani va deveni "un laborator de mare performanţă".

"Sper ca baza de la Izvorani să se constituie în acel laborator de mare performanţă. (...) Vreau să cred că această bază, cele câteva sute de săli de sport care vor permite sport de masă, poate un program pentru bazine de înot olimpice vor fi elemente care vor sprijini sportul românesc, şi nu numai marea performanţă, dar şi sănătatea fiecăruia dintre tinerii din România", a spus şeful statului.

El şi-a încheiat discursul dând asigurări că, dacă va fi solicitat, va fi un partener atât în discuţii, cât şi în găsirea de soluţii pentru noi performanţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu vrea reînfiinţarea Ministerului Tineretului şi Sportului.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu vrea reînfiinţarea Ministerului Tineretului şi Sportului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei