Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu spune că prefecţii sunt principalii responsabili pentru reconstrucţia caselor inundate

Miercuri, 27 August 2008 (13:54:23)
Prefecţii şi autorităţile locale au responsabilitatea să urmărească lucrările de reconstrucţie din zonele afectate de inundaţii, astfel încât până la 1 decembrie locuinţele să fie finalizate, a spus premierul Călin Popescu Tăriceanu miniştrilor, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

"Prefecţii au responsabilitatea importantă, să împingă lucrurile, să respecte calendarul, astfel încât la 1 decembrie locuinţele să fie gata «la roşu», iar cetăţenii să se poată muta şi să poată trece astfel peste iarnă", a arătat Tăriceanu.

El a cerut secretarilor de stat desemnaţi să coordoneze acţiunile din zonele afectate de inundaţii să stabilească, împreună cu autorităţile locale, un calendar de realizare a lucrărilor.

"Le recomand secretarilor de stat să ia treaba în serios. Cer secretarilor de stat să meargă pe teren, să stabilească un calendar al lucrărilor, astfel încât acestea să se finalizeze până la 1 decembrie", a spus premierul.

Tăriceanu i-a solicitat şi ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, să aibă săptămânal o reuniune cu aceşti secretari de stat, în care să fie analizat stadiul concret al lucrărilor de reconstrucţie a caselor în fiecare dintre localităţile calamitate.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, marţi, secretarilor de stat responsabili de reconstrucţia caselor inundate să plece în teritoriu, după şedinţa de miercuri a Guvernului, pentru a verifica direct lucrările şi să prezinte săptămânal câte un raport de informare privind stadiul proiectelor.

"Premierul a cerut secretarilor de stat ca miercuri, după şedinţa de Guvern, să plece în teritoriu pentru a verifica la faţa locului stadiul reconstrucţiei caselor şi să facă în fiecare săptămână rapoarte de informare", au relatat atunci pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

În reuniunea de marţi pe tema inundaţiilor, organizată la Guvern, Tăriceanu s-a arătat nemulţumit de stadiul proiectelor pentru refacerea caselor inundate şi a solicitat persoanelor responsabile să demisioneze dacă lucrările nu sunt finalizate până la 1 decembrie.

Prefectul de Neamţ, Toader Mocanu, a demisionat din funcţie, marţi după-amiază, la scurt timp după ce a fost criticat de premierul Tăriceanu pentru neimplicare în reconstrucţia caselor distruse de inundaţiile produse în judeţ în luna iulie, spunând că a demisionat pentru a nu se ajunge în situaţia de a fi demis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu spune că prefecţii sunt principalii responsabili pentru reconstrucţia caselor inundate.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu spune că prefecţii sunt principalii responsabili pentru reconstrucţia caselor inundate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei