Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorii Curţii Penale Internaţionale analizează situaţia din Georgia

Miercuri, 20 August 2008 (16:47:11)

Curtea Penală Internaţională de la Haga efectuează o analiză pe tema situaţiei din Georgia, încercând să stabilească dacă au avut loc crime de război, a declarat miercuri procurorul şef al CPI, citat de Reuters.
 
  Procurorul şef Luis Moreno-Ocampo, care a declarat săptămâna trecută că CPI ar putea lansa o anchetă preliminară pe tema conflictului din regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, a precizat într-un comunicat că biroul său "monitorizează atent toate informaţiile legate de situaţie", inclusiv datele privind atacurile asupra civililor.

"Biroul meu examinează cu atenţie toate informaţiile legate de presupuse crime aflate sub jurisdicţia sa - crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid - comise pe teritoriul statelor parte sau de cetăţeni ale statelor parte", a adăugat Ocampo, precizând că Georgia este semnatar al tratatului care a înfiinţat CPI.

O investigaţie a procurorilor CPI este primul pas formal către posibile acuzaţii de crime de război, însă CPI a subliniat în comunicatul său că nu efectuează o investigaţie, ci o analiză, atât prin reuniuni cu oficiali şi din surse publice.

Confruntările din Osetia de Sud au izbucnit la începutul acestei luni, când Georgia a trimis trupe pentru a prelua controlul asupra provinciei separatiste proruse, care a respins regimul georgian în anii '90.

Moscova a răspuns trimiţând trupe şi echipamente, care au combătut rapid soldaţii georgieni.

Separat, Georgia anunţase săptămâna trecută că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), care are de asemenea sediul la Haga, pentru acuzaţii de epurare etnică.

CIJ judecă dispute între state, în timp ce CPI a fost înfiinţată pentru a judeca persoane acuzate de crime grave precum genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii Curţii Penale Internaţionale analizează situaţia din Georgia.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorii Curţii Penale Internaţionale analizează situaţia din Georgia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei