Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD cere DNA să se autosesizeze după declaraţia lui Tăriceanu privind autostrada Bucureşti-Piteşti

Miercuri, 20 August 2008 (15:12:02)


PSD cere DNA să se autosesizeze cu privire la declaraţia premierului Călin Popescu Tăriceanu referitoare la trucarea unei licitaţii pentru autostrada Bucureşti-Piteşti, a declarat, miercuri, liderul PSD, Mircea Geoană, într-o conferinţă de presă.
 
  Geoană a precizat că PSD va urmări acest subiect şi va acţiona pe canal politic şi chiar penal în perioada următoare.

"Considerăm că este obligaţia DNA să se autosesizeze pornind de la declaraţia foarte clară a premierului cu privire la trucarea unei licitaţii pe tronsonul Bucureşti-Piteşti. Vom urmări acest subiect şi vom acţiona pe canal politic şi chiar penal în perioada următoare", a afirmat Geoană.

Liderul PSD a susţinut, totodată, că, în cursul zilei de marţi, premierul Tăriceanu a recunoscut în faţa camerelor de luat vederi că în structurile guvernamentale pe care le conduce se practică trucarea grosolană a licitaţiilor.

"Premierul Tăriceanu şi-a dat arama pe faţă. Nu vorbim doar de limbajul neprotocolar pe care l-a folostit, ci de ceva mult mai grav: premierul a recunoscut în faţa camerelor de luat vederi că structurile guvernamentale pe care le conduce se practică trucarea grosolană a licitaţiilor", a precizat Mircea Geoană.

El a arătat, de asemenea, că premierul Tăriceanu şi fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu s-au declarat "complici" în fraudarea licitaţiilor privind marea infrastructură a României.

"Premierul a confirmat că în ciuda informaţiilor pe care le deţine nu a făcut nimic nici pentru a opri şi nici pentru a sancţiona pe cei pe care i-a acuzat că au trucat licitaţii. A fost evident că cel vizat a fost fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu. Este clar că cei care au guvernat România patru ani de zile sunt complici la aceste operaţiuni deliberate de fraudare a licitaţiilor şi de devalizare a bugetului public", a adăugat Geoană.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că Radu Berceanu ar trebui să ştie de ce firma care a ieşit pe locul doi la licitaţia pentru autostrada Bucureşti-Piteşti a câştigat licitaţia, la un preţ dublu, şi că "soluţia acestei ecuaţii simple" este "formată din trei litere: DNA".

"Nu ştiu cine este firma care a câştigat la autostrada Bucureşti-Piteşti cu preţ dublu faţă de primul clasat. Să-l întrebaţi pe Berceanu cum rezolvă ecuaţia asta, o ecuaţie simplă. Firma clasată pe locul doi cu preţul dublu faţă de prima clasată câştigă licitaţia. Soluţia la ecuaţie este formată din trei litere: «DNA»", a afirmat Tăriceanu, aflat în vizită la lucrările tronsonului de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti.

Consorţiul condus de Pa&Co International, în asociere cu Euroconstruct Trading '98 şi Serch Corporation, a obţinut în 2006 un contract de reparaţii la autostrada Bucureşti-Piteşti, pentru 30 de milioane euro, deşi a cerut un preţ de aproape două ori mai mare decât oferta depusă de Alpine Mayreder din Austria, în asociere cu Alpine SA şi Consilier Construct, de circa 16 milioane de euro.

Licitaţia a fost organizată în perioada în care Ministerul Transporturilor era condus de Gheorghe Dobre, iar contractul a fost semnat în timpul mandatului lui Radu Berceanu.

Ministerul Transporturilor a explicat la acea dată că lucrările au fost încredinţate consorţiului compus din firme româneşti deoarece ofertantul rival nu a îndeplinit o serie de cerinţe, precum experienţa similară pentru proiectant şi lipsa unei dovezi privind deţinerea în totalitate a utilajelor, echipamentelor, mijloacelor de producţie şi de transport, prevăzută în caietul de sarcini.

În martie 2008, DNA a anunţat că face verificări privind împrejurările în care a fost semnat contractul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD cere DNA să se autosesizeze după declaraţia lui Tăriceanu privind autostrada Bucureşti-Piteşti.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD cere DNA să se autosesizeze după declaraţia lui Tăriceanu privind autostrada Bucureşti-Piteşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei