Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţia pentru achiziţionarea a 727 autovehicule de către Poştă a fost contestată a cincea oară

Miercuri, 20 August 2008 (17:57:33)

Licitaţia prin care Poşta Română intenţionează să achiziţioneze în leasing 727 de autovehicule, în valoare de 25 milioane euro, a fost contestată pentru a cincea oară, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii biroului de presă al operatorului poştal.
 
  Licitaţia trebuia să se desfăşoară prin intermediul Bursei Române de Mărfuri (BRM), fiind programată pentru miercuri, 20 august.

Contestaţia a fost depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor de către societatea Dariana Aysan SRL Bucureşti, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul BRM.

Preşedintele Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader, a afirmat, într-o conferinţă desfăşurată săptămâna trecută, că licitaţia a fost contestată de patru ori, ceea ce a încetinit ritmul de investiţii pe care compania le-a prevăzut pentru 2008.

"Suntem deranjaţi de faptul că, în condiţiile în care Poşta organizează o licitaţie în modul cel mai transparent, suntem suspectaţi de tot felul de nereguli. Din cauza lor, ajungem să aşteptăm şapte-opt luni pentru finalizarea unei licitaţii", a declarat Toader la acel moment.

El a adăugat că, din cauza contestaţiilor, Poşta Română a reuşit să investească în acest 2008 doar 1,9 milioane lei, dintr-un total de 49,9 milioane lei pe care şi-l propusese.

Prima contestaţie a fost depusă pe 7 mai de firma Odeea Concept&Consulting împotriva documentaţiei de atribuire. Prin urmare, procedura de atribuire a fost suspendatã până la momentul soluţionării contestaţiei de către Consiliul Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

După ce CNSC a dispus remedierea unor aspecte şi continuarea procedurii, firma Eurial Leasing IFN a formulat, în 5 iunie, o contestaţie tot cu privire la documentaţia de atribuire.

CNSC a soluţionat şi această contestaţie, însă, în 3 iulie şi 4 iulie, Arian Motors a contestat încă o dată licitaţia. Firma a reclamat lipsa emiterii unui act, respectiv refuzul de a pune la dispoziţie documentaţia de atribuire.

Pentru a treia oară, procedura de atribuire a fost suspendată, până la momentul soluţionării contestaţiei de către Consiliu.

După ce procedura a fost reluată, în data de 5 august, o altă firmă, KHM Consulting, a solicitat să i se pună la dispoziţie documentaţia de atribuire şi în aceeaşi zi firma a transmis prin fax la CNSC o contestaţie, fără să aştepte vreun răspuns sau vreo reacţie din partea companiei. Astfel, pe 8 august Consiliul a dispus din nou continuarea procedurii, contestaţia fiind introdusă tardiv.

Totuşi, firma Arian Motors a depus pe 24 iulie o plângere împotriva deciziei CNSC, aceasta urmând să fie soluţionată de către Curtea de Apel, Secţia Contencios-Administrativ.

Poşta Română consideră depunerea acestor obiecţii o exercitare abuzivă a dreptului de a contesta, acestea fiind formulate neîntemeiat şi suspectează un scop vădit obstrucţionist din partea reprezentanţilor acestor societăţi.

Poşta Română intenţionează să cumpere 613 autoutilitare de tip furgon şi autoşasiu şi 114 autoturisme. Procedurile de achiziţie au început la15 martie şi ar fi trebuit să fie încheiate pe 7 mai.

Compania este cel mai mare operator de profil din România şi dispune de o reţea teritorială de 7.100 de oficii poştale, grupate în zece direcţii regionale. Compania are aproximativ 35.000 de salariaţi.

În 2007, societatea a consemnat o cifră de afaceri de un miliard de lei, în creştere cu 23% faţă de anul precedent.

Acţionarii operatorului poştal sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia pentru achiziţionarea a 727 autovehicule de către Poştă a fost contestată a cincea oară.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia pentru achiziţionarea a 727 autovehicule de către Poştă a fost contestată a cincea oară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei