Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 aug 2008 - Anul XIII, nr. 195 (3876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: PSD analizează posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură

Miercuri, 20 August 2008 (15:09:27)

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că formaţiunea sa analizează posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură, în condiţiile în care Guvernul nu se "autolimitează" în acţiunile pe care le întreprinde la final de mandat, care ţin de la privatizări dubioase la licitaţii netransparente.

  "Am stabilit să facem o analiză a marilor tunuri pe care guvernarea de dreapta la pregăteşte pe ultimii metri, de la privatizări dubioase la licitaţii netransparente şi achiziţii publice făcute în prag de alegeri. Suntem azi în pregătirea unui răspuns politic la această situaţie. Este absolut clar că Guvernul nu are sprijinul politic şi calitatea să angajeze România pe proiecte şi cheltuieli care depăşesc actualul ciclu politic", a precizat Geoană, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări privitoare la depunerea de către PSD a unei moţiuni de cenzură.

Preşedintele PSD a arătat, totodată, că, în absenţa unor măsuri de autolimitare a Guvernului, instrumentul cel mai aspru de acţiune politică, respectiv moţiunea de cenzură, este printre cele pe care PSD le analizează ca "metode politice" în această perioadă.

Geoană a arătat, de asemenea, că, în condiţiile în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, Guvernul va fi unul "extrem de tehnic" sau va rămâne acelaşi Guvern, dar care se va ocupa numai de pregătirea alegerilor.

Liderul PSD a arătat, în context, că un motiv pentru depunerea unei moţiuni de cenzură l-ar putea constitui adoptarea de către Guvern, prin HG, a înfiinţării Companiei Naţionale de Energie, fapt considerat de PSD drept "o acţiune pripită, antieconomică şi antinaţională".

"La final de mandat lucrurile sunt mai simple decât acum un an jumătate", a subliniat Geoană, care a adăugat că PSD are mai multe opţiuni în vedere, inclusiv moţiunea de cenzură.

Întrebat cum va proceda în cazul preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a votat împotriva moţiunii de cenzură depuse de PSD în toamna anului trecut, Geoană a răspuns: "Toamna nu-i ca vara".

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a anunţat, marţi, că PSD "se gândeşte serios" la depunerea unei moţiuni de cenzură.

"Am făcut o analiză a activităţii Guvernului, pe care o considerăm necorespunzătoare. Urmează ca în următoarele săptămâni să decidem măsurile formale pentru sancţionarea acestui Guvern", a precizat Diaconescu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat la ce măsuri sancţionatorii se referă, Diaconescu a răspuns: "Ne gândim serios la o moţiune de cenzură. Am anunţat deja o moţiune simplă pe Agricultură".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: PSD analizează posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură .
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: PSD analizează posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei