Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Nu am semnat niciun act privind trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii

Miercuri, 25 Iunie 2008 (16:41:43)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, miercuri, că nu există nicio preocupare la nivelul instituţiei pe care o conduce privind trecerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) în subordinea Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) şi că nu a semnat niciun act în acest sens.
  "Este o temă falsă. Nu s-a discutat şi nu a apărut în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care a intrat pe masa Guvernului nicio referire la trecerea CNAS în subordinea sau coordonarea MSP. Actul normativ a plecat de la Ministerul Sănătăţii la Guven fără asemenea prevederi. Ca atare, nu s-a decis şi nu există o asememenea precizare. Cine o introduce, o introduce din alte considerente, şi nu este problema mea, dar când văd un neadevăr, sunt obligat să spun că este un neadevăr şi că nu există o asemenea procupare, în acest moment'', a mai spus ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă de miercuri.

El a precizat pentru MEDIAFAX că nu a semnat niciun act prin care CNAS să treacă la MSP şi că nu poate răspunde pentru materiale care se plimbă de la o instituţia la alta.

Declaraţia ministrului Sănătăţii vine după ce Cartel Alfa a cerut anularea unui act normativ pentru modificarea şi completarea legii privind reforma în domeniul sănătăţii, care subordonează CNAS Ministerului Sănătăţii şi care ar fi fost adoptat în şedinţa de Guvern de marţi.

Sindicaliştii susţin că prin această decizie, Guvernul a anulat dialogul social, "omiţând intenţionat consultarea partenerilor sociali pe acest subiect de interes major şi discutând proiectul «cu uşile închise», cu o zi înaintea zilei în care fusese anunţată dezbaterea lui împreună cu sindicatele şi patronatele", se arată într-un comunicat de marţi al Cartel Alfa.

Având în vedere "caracterul neconstituţional" al unui act normativ adoptat fără consultarea cu partenerii sociali, Cartel Alfa spune şi că va iniţia de urgenţă consultări cu sindicate şi patronate reprezentative, în vederea depunerii unei plângeri de constatare a nulităţii actului legislativ cât şi a unei plângeri către Comisia Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Nu am semnat niciun act privind trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Nu am semnat niciun act privind trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei