Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Înlocuitorul arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timpul campaniei electorale, dar şi înainte de debutul oficial al acesteia, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen, a făcut un pic de politică.

Doar un pic de politică, fiindcă surse extrem de bine informate spun că Pimen Suceveanul a convocat o întâlnire a preoţilor în cadrul căreia acestora nu li s-a spus cu cine să voteze şi pentru cine să facă propagandă electorală, dar în schimb li s-a transmis clar de partea cui să nu fie: de partea candidatului PD-L pentru Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Arhiepiscopul s-a comportat astfel din cauză că Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, al cărui preşedinte este Pimen Suceveanul, n-a primit cele 192.000 de hectare de pădure după care are aleargă, de vreo 7 ani de zile, cu drujba scoasă de un cot jumate. Preşedintele Fondului este supărat pe fostul ministru al Agriculturii fiindcă acesta n-a făcut nimic pentru ca importanta suprafaţă de pădure să ajungă în proprietatea fundaţiei.

Numai că nu ministrul Agriculturii se ocupă de solicitările privind retrocedarea terenurilor agricole şi forestiere, ci comisiile locale şi cele judeţene de fond funciar. Totodată, Fondul Bisericesc de astăzi este o fundaţie particulară, nu ca vechiul Fond care a funcţionat până la venirea comuniştilor la putere, şi, deci, nu este îndreptăţit să primească nimic.

La finele săptămânii trecute, liderul PD-L, Gheorghe Flutur, a semnat documentele din care rezultă că acesta este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

La eveniment a participat şi Pimen Suceveanul, care şi-a adus aminte în gura mare că fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur n-a rezolvat în sensul dorit de el, şi de cei împreună cu dânsul, problema celor 192.000 de hectare de pădure.

De unde rezultă că noul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a invitat la momentul festiv pe arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, dar când colo acesta s-a trezit că în locul său a venit, pentru a-i strica bucuria, preşedintele fundaţiei particulare Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei.

Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm ziua în care arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor nu se va mai lăsa influenţat de către preşedintele Fondului Bisericesc. Nu de alta, dar acestuia ar putea să-i pară rău după aia, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu mai mulţi ani, când i-a ascultat pe unii care-şi spuneau Pavel şi Sidorovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înlocuitorul arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor.
 Vizualizări articol: 3417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Înlocuitorul arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hehehe trimis de
(24 iun 2008, 11:13:27
schizofrenie cu barba
1.1  RE: Hehehe trimis de
(24 iun 2008, 19:07:40
Valorile morale ale neamului sint pe cale de disparitie. Pina si Biserica,prin oamenii ei ,are alte preocupari care mai degraba tin de spiritul antreprenorial decit de cel religios .Preocoparea de baza a liderilor religiosi ar trebui sa fie imaginea .Dovada ca nu este asa o reprezinta prezenta in rindul clericului a unor persoane dubioase (chiar daca intre timp convertite la cele sfinte) . Dincolo de manastirea Voronet s-a deschis de vreo citiva ani un mic schit .Cine credeti ca este staretul acestui asezamint ? .
2.   Greseala trimis de
(24 iun 2008, 12:51:45
Petru nu Pavel!

3.   In spatele sau trimis de
(24 iun 2008, 13:36:33
Cat o fi adevar si cat o fi de neintemeiat zvonul ca in spatele inalt preasfantului arhiepiscop, in ce priveste marile suprafete de paduri revendicate, sta Gigi Becali?!
4.   IPSPimen trimis de
(24 iun 2008, 13:59:39
Dnul Sorin Avram nu are alta treaba decat sa critice pe preaInaltul. mai treceti pe la duhovnic.
4.1  RE: IPSPimen trimis de
(24 iun 2008, 18:24:15
Badie Traian ! Nu crezi ca transformarea Bisericii in SRL alunga enoriasii din lacasele de cult ? Pina una alta, comunitatile locale pot asigura cele necesare pentru activitatea parohiilor asa cum se intimpla in tarile din vest.Politicienii nu trebuie sa uite ca ,de-a lungul istoriei, Biserica a uzurpat puterea Statului .Asa ca lasati padurile la locul lor !.
5.   �ntrebare trimis de
(24 iun 2008, 15:44:46
Ai dreptate, Sorine. Care sunt persoanele din spatele fundatiei particulare a lui Pimen?
6.   Mai... trimis de
(25 iun 2008, 07:32:43
Mai, ca sa-l pupati mai repede si mai apasat ,in cur, pe un comunist demagog, pe Flutur, calcati totul in picioare: bun simt, valori morale, biserica...

Asa sa v-ajute Dumnezeu!
7.   Se putea trimis de
(25 iun 2008, 09:21:30
Sorine esti bine platit pentru timpeniile acestea interesele care stau in spatele tau sint infinit mai mari decit cele din spatele lui Pimen.Ai sa ajungi rau mai baiatule,o sa-ti plinga lumea de mila,dar tu o cauti cu luminarea.E timpul sa te trezesti desi nu iti sta in fire.
8.   Proverbe trimis de
(25 iun 2008, 09:59:19
SSI CUM TENTACOLELE POLITICII SUNT FOARTE STRANS INFASURATE IN JURUL ZIARELOR SI AL ZIARISTILOR, IATA , D-NUL AVRAM, LOVESTE IN PASTORUL BISERICII, SA SE RISIPEASCA OILE SI SA NU AIBA CONDUCATOR, FIE EL BUN SAU RAU, APOI LA POSTUL LOCAL, LOVESTE IN CRESTINII ADUNATI LA SARBATOAREA SANTULUI IOAN CEL NOU DE LA SUCEAVA, ACUZANDU-I DE RAUTATE SI BARFA. IERTATA SA-MI FIE INDRAZNEALA, DAR PROVERBUL CU PAIUL DIN OCHIU CELUILALT, SI BARNA DIN PROPRIUL OCHI, TINE SA SE IMPLINEASCA SI DE ACEASTA DATA. dOAMNE MILUIESTE-NE PE NOI, PACATOSII!!!!
8.1  RE: Proverbe trimis de
(25 iun 2008, 15:45:07
Adevar grait-ai domnule Marius! Pastorii astia au nevoie de cit mai multe Oi ;si berbeci !
9.   Preotii de azi trimis de
(25 iun 2008, 14:43:49
Ei au transformat religia intr-o afacere profitabila, unde parohiile se cumpara ca la targ. Noi... ne incredem in ei, si, mai grav, apelam la ei deoarece au avut grija sa nu ne mai lase alternative. Pe vremea odiosului macar stiai la ce preot sa nu te duci pentru ca era mana in mana cu securitatea. Existau insa cativa preoti care aveau har si la care mergeai din placere. Acestia au fost eliminati dupa 1990 (din sistem) si in locul lor au fost pusi nesimtiti care cotizeaza mai sus.

A ajuns biserica sa fie cea mai mizerabila institutie, mai mizerabila decat justitia (macar acolo mai poti merge la CEDO unde iti mai gasesti dreptatea), daca nu scoti banul, ramai cu mortul in casa sau cu copilul nebotezat. Imi este greata de noua generatie de preoti. Mai mult mergeam la biserica inainte de 1990 decat acum.
10.   ... trimis de
(25 iun 2008, 16:06:36
Foarte multi tigani. Ne-au invadat pirandele imbracate in straie tipatoare. Nu mai poti merge noaptea la Sfant pentru ca te bulverseaza comportamentul lor. Nu mai spun si de ai nostri care se comporta...
11.   IPSPimen trimis de
(25 iun 2008, 17:54:42
Vali pai d-ta nu cunosti doctrina BOR din care probabil faci parte nu ai voie sa judeci pe altii si mai ales pe slujitorii bisericii.
11.1  RE: IPSPimen trimis de
(25 iun 2008, 20:38:42
Raspund cu o expresie mai putin ,,ortodoxa " : ce vorbesti Frant ? ! .,, Crede si nu cerceta" reprezinta paravanul marilor manipulari .
12.   Ptr. vali trimis de
(26 iun 2008, 10:52:07
nu te supara d-le vali dar dumneata esati ateu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei