Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Mitrea dă dovadă de ipocrizie şi trebuie să demisioneze înaintea votului din Camera Deputaţilor

Miercuri, 25 Iunie 2008 (15:17:52)

Preşedintele PDL, Emil Boc, l-a acuzat pe deputatul PSD Miron Mitrea de "ipocrizie”, fiind de părere că acesta ar fi trebuit să demisioneze din Parlament înainte de votul din Camera Deputaţilor, nu să anunţe că va demisona la toamnă.
  Boc a afirmat, miercuri, la inaugurarea unei "primării de cartier" din Cluj, că Mitrea ar fi trebuit să demisioneze din Parlament înainte de votul din Camera Deputaţilor, nu să anunţe că va demisona la toamnă, în funcţie de rezultatul votului privind avizul de începere a urmăririi penale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Orice om serios nu foloseşte afirmaţii de genul «la toamnă, mă mai gândesc dacă demisionez». Dacă avea curaj şi dorea să se pună la dispoziţia instanţelor, trebuia să o facă înainte de ziua votului. În rest, e o dovadă de ipocrizie”, a spus Boc.

În opinia acestuia, Mitrea ar fi trebuit să demisioneze înainte de vot, să nu mai aştepte complicitatea ruşinoasă din Parlament, între PSD, PNL şi PC.

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a declarat, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, că, dacă votul deputaţilor la solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a sa va fi negativ, atunci va demisiona din Parlament, pentru că doreşte să meargă în faţa instanţei.

"Am o singură cale, pe care aş vrea să o ocolesc, pentru că asta este meseria mea: eu sunt parlamentar, sunt deputat. De 12 ani, în afară de perioada în care am fost ministru, n-am avut altă meserie. Şi n-aş vrea să trebuiască să demisionez din Parlament ca să mă duc în faţa instanţei. Dar, dacă este nevoie şi votul următor va fi un vot negativ, o voi face", a afirmat deputatul PSD Miron Mitrea.

Camera Deputaţilor nu a avut cvorum, marţi, la votul asupra cererilor de începere a urmăririi penale a lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea, exprimându-şi votul doar 208 deputaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, anunţase anterior votului că pentru a se întruni cvorumul era necesară prezenţa a 220 de deputaţi.

Votul Camerei Deputaţilor în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea ar putea fi reluat în toamnă sau într-o eventuală sesiune extraordinară, după ce nici în Biroul Permanent de marţi după-amiază nu a fost cvorum, iar sesiunea parlamentară se încheie miercuri, după şedinţa comună.

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat, marţi, că nu-i "pică" bine situaţia votului din Camera Deputaţilor asupra cererii DNA de avizare a începerii urmăririi penale a sa. "Părerea mea rămâne valabilă în continuare: aştept un vot pozitiv al Parlamentului pentru continuarea procesului de urmărire penală. M-am săturat de situaţia asta şi vreau să o rezolv", a declarat Miron Mitrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Mitrea dă dovadă de ipocrizie şi trebuie să demisioneze înaintea votului din Camera Deputaţilor.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Mitrea dă dovadă de ipocrizie şi trebuie să demisioneze înaintea votului din Camera Deputaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei