Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Secretul lui Bălaşa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sabin Bălaşa a demisionat din cele lumeşti, ducând cu sine un secret, care pe mine m-a frământat mult timp. Cu puţini ani în urmă, artistul a primit o comandă de la universitatea „Cuza” din Iaşi, pentru a picta în stilul său unic nişte pereţi de interior. Onorariul care i s-a propus a fost înspăimântător de mare – circa 200.000 de euro – reprezentând contravaloarea unui cămin studenţesc, mai exact. S-a stârnit o rumoare de s-o tai cu barda, însă bosul instituţiei s-a priceput să facă suma aprobată, dând a înţelege că vremurile când artiştii crăpau de foame au trecut în nefiinţă.

Iar maestrul Bălaşa a încasat cecul. Apoi, doar în câteva zile, împreună cu feciorii, a isprăvit opera, care în opinia mea de ageamiu aduce cu visele erotice ale unui zoofil. Dar asta e altă vorbă.

Nu suntem unşi cu toate alifiile; dar cu parte din ele da, inclusiv cu aia care ne împiedică să înghiţim toate braşoavele. Aşa încât nu putem să credem că Bălaşa, pentru arta sa îndoielnică, a numărat în palmă chiar 200.000 de euro. Probabil că cineva i-a propus un târg gen „meştere, semnează matale pentru 200.000, şi ţine numa’ un sfert, restul fiind al meu, că oameni suntem cu toţii şi avem familii grele; dacă vrei, bine; dacă nu, găsim alt muşteriu, că artişti sunt ciotcă”. 

Partea cea mai tristă e că le-am prezentat bănuiala mea unor ziarişti de investigaţie, îndemându-i să stabilească dacă e laie, ori bălaie. Am insistat, când Bălaşa era pe moarte, predispus la mărturisiri, deci. Dar toţi au oftat cu plictiseală, eliberând aerul din stomacurile lor balonate. Ce rost are să te strici cu nea europarlamentaru’ şi să asuzi în anchete, când poţi să şezi cumincior cu buca pe scaun şi să scrii despre ce mai debitează Becali, salivând după leafa ce îţi vine la dată fixă, ca un câine credincios?

Apropo, dacă vreodată se vor face măsurători exacte, cred că vom ieşi naţia cu cel mai mare număr de hemoroizi pe cap de jurnalist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretul lui Bălaşa.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Secretul lui Bălaşa4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
(25 iun 2008, 11:31:41
aceeasi problema a fost si in Bucuresti, la ASE, unde in bibilioteca a fost pictata o scena cosmogonica dintr-un viol ancestral al unor paparude zoomorfe. Tov. Rosca, bosul ASE-ului a oferit 400.000 eur pentru pictura (pe o suprafata destul de mare de altfel), de au vuit ziarele vreo 2 zile(!) pana s-au plictisit. Au vuit si studentii dar le-a trecut ca se apropia sesiunea si nu era momentul sa se puna in gura cu onor domnii profesori. Acu, cati bani i-or fi intrat lui Balasa sub saltea, si cati bani lui Rosca (care apropos, ditaimai rectorul, detine "autoturism Matiz achizitionat in leasing"), nu o sa aflam niciodata. Dar am senzatia ca ai mare dreptate, ca probabil numai vreo 5-10%...ca doar artisti sunt ciotca

Numai bine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei