Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patronatele cer modificarea legislaţiei prin care IMM-urile obţin fonduri nerambursabile de la stat

Joi, 8 Mai 2008 (16:51:34)

Reprezentanţii patronatelor solicită Guvernului adoptarea unui cadru legal care să permită finanţarea nerambursabilă a IMM-urilor, cu fonduri de la bugetul de stat, şi după anul 2008, deoarece actuala legislaţie cuprinde astfel de prevederi valabile doar în perioada 2004-2008.
  "Începând cu 2009, dacă nu se va realiza acest cadru legal, nu vor mai putea fi aplicate programele multianuale de sprijinire a firmelor mici şi mijlocii. Din câte ştim nu există nicio intenţie din partea ministerului de profil pentru extinderea aplicabilităţii acestor finanţări de la stat", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

Totodată, reprezentanţii patronatelor solicită modificarea legii IMM-urilor prin creşterea la 0,5% din PIB a fondurilor bugetare alocate programelor destinate susţinerii firmelor mici şi mijlocii şi prin introducerea obligativităţii respectării acestor prevederi.

În programul de guvernare 2005-2008 este prevăzut că fondurile bugetare alocate susţinerii IMM-urilor reprezintă anual 0,2% din PIB, procent care urma să crească progresiv până la 0,4%.

"Cu toate acestea, în fiecare an între 2005 şi 2008, pentru programele de sprijinire a înfiinţării de noi firme şi de susţinere a dezvoltării IMM-urilor, de la bugetul de stat au fost alocate fonduri reprezentând doar 0,05% din PIB", afirmă reprezentanţii CNIPMMR.

Ei susţin, de asemenea, introducerea în legea privind IMM-urile obligativitatea realizării unui raport anual privind situaţia firmelor mici şi mijlocii, ca instrument de identificare a progreselor şi problemelor din mediul economic.

Raportul ar urma să fie prezentat Parlamentului în primul semestru al fiecărui an şi publicat pe site-ul autorităţilor cu competenţe în acest domeniu şi în Monitorul Oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronatele cer modificarea legislaţiei prin care IMM-urile obţin fonduri nerambursabile de la stat .
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronatele cer modificarea legislaţiei prin care IMM-urile obţin fonduri nerambursabile de la stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei