Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Oana Petruta CHIDOVET

Oana Petruţa CHIDOVEŢ


Agenţia de recrutare şi selecţie de resurse umane,

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E oare un avantaj pentru angajatori să apeleze la o agenţie specializată în recrutarea şi selecţia de resurse umane? Cu siguranţă că externalizarea serviciilor de resurse umane, în cazul companiilor care nu au un astfel de departament, este oportună şi se traduce prin colaborarea cu o astfel de agenţie când vine vorba de angajarea de personal nou, sau administrarea celui existent. Evident că aceste servicii de recrutare şi selecţie costă, dar nu mai mult decât o campanie de recrutare făcută pe cont propriu, iar în cazul unor companii mici, înfiinţarea unui departament de resurse umane, este inutilă având în vedere că fluxul de personal este la fel de mic. Se pleacă de la premisa că specialiştii sunt recomandabili pentru orice activitate şi atunci angajatorii au de ales între a face recrutarea fără specialişti, însă atunci rezultatele vor fi de o calitate mediocră, sau a apela la un specialist şi atunci rezultatele vor fi superioare.

 

Lucrul cu o agenţie, mai comod şi mai economic

Lucrul cu o agenţie este mai comod şi mai economic pentru ambele părti implicate în procesul de angajare: candidat şi angajator. Tocmai de aceea pentru mulţi angajatori, agenţiile de recrutare şi selecţie de resurse umane sunt binevenite.

Recrutarea este un proces dificil şi îndelungat şi presupune gestionarea unui număr mare de aplicaţii. De aceea, marile companii preferă să apeleze la agenţii specializate de recrutare atunci când îşi aleg personalul. Iată cum funcţionează sistemul unei astfel de agenţii:

În primă fază are loc o întâlnire între compania angajatoare şi cea care recrutează personal, pentru identificarea profilului candidatului ideal. Trebuie să existe o fişă clară a postului angajatului, care să cuprindă: descrierea poziţiei, responsabilităţile implicate, profilul candidatului ideal (ca pregătire, experienţă şi personalitate), posibilităţile de dezvoltare pe care le va avea şi ceea ce compania îi poate oferi din punct de vedere al pachetului salarial. Din momentul în care cererea de recrutare a prins contur, agenţia poate recurge la un anunţ în presă, online şi, bineînţeles în propria bază de date. Urmează un laborios proces de analiză şi triere a cv-urilor primite, după care se stabileşte o listă de candidaţi, care sunt chemaţi la un interviu cu specialiştii agenţiei, în cadrul căruia se poate recurge şi la testări psihologice sau profesionale.

 

Multe agenţii de recrutare oferă garanţie clienţilor

Persoanele care întrunesc condiţiile iniţiale puse de angajator, sunt propuse ca şi candidaţi finali angajatorului, care  va alege dintre aceştia o persoană. Multe agenţii de recrutare oferă garanţie clienţilor, ceea ce înseamnă că, dacă persoana aleasă nu se integrează corespunzător la noul loc de muncă, ea va fi înlocuită gratuit cu o alta.

Motivele pentru care companiile apelează la agenţii de recrutare sunt foarte variate, dar în general sunt date de lipsa timpului, profesionalismul în abordarea şi căutarea candidaţilor potriviţi, în plus pot avea garanţia succesului. Pentru informaţii şi sugestii www.agentierecrutare.ro ,  telefon 0230/520317, sau email office@agentierecrutare.ro .

Consultant – avocat Oana Petruţa Chidoveţ
Human Resources Consulting
Agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia de recrutare şi selecţie de resurse umane,.
 Vizualizări articol: 1410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Agenţia de recrutare şi selecţie de resurse umane,5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Monica TĂTARU
Monica TĂTARU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei