Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campania pro-lectură

Trenul Regal cu scriitori va opri duminică în Gara Suceava

Joi, 8 Mai 2008 (15:37:27)
Pentru a marca împlinirea unui secol de la momentul configurării, în anul 1908, a Societăţii Scriitorilor Români, Uniunea Scriitorilor din România derulează un proiect intitulat „Scriitori pe calea regală”. Proiectul, iniţiat de organizaţia „Euro Culturart”, este coordonat de poetul Dan Mircea Cipariu şi dispune de un buget de 106.000 euro.Susţinut de Ministerul Transporturilor, care a pus la dispoziţia USR un tren interbelic cu vagoane de lux construite la Milano între anii 1927-1928, tractat de o locomotivă cu abur, proiectul îşi propune să promoveze scriitorii români printr-o campanie pro-lectură, care vizează prezenţa unui grup de 45 de autori în 6 mari gări de pe ruta Bucureşti - Mediaş, între care şi gara Suceava. „Scriitori pe calea regală” reuneşte în echipă autori care au obţinut, din 1990 până în 2006, Premiul Opera Omnia, Premiul Naţional de Literatură şi Premiile U.S.R şi A.S.B, pentru poezie şi proză, precum şi câţiva scriitori propuşi de echipa de organizare a proiectului. Proiectul debutează vineri cu o manifestare organizată la Palatul Elisabeta, în prezenţa regelui Mihai, a reginei Ana, a principesei Margareta şi a principelui Radu.Trenul Regal va pleca sâmbătă, la ora 9:50, din Gara de Nord. În aceeaşi zi, la ora 18.24, Trenul Regal va opri în Gara Nicolina din Iaşi, iar duminică, la ora 14:09, va ajunge în Gara Burdujeni. Şeful gării, ing. Mirel Burduja, ne-a declarat că Trenul Regal va fi garat la linia 1 până la ora 18:39.Oaspeţii vor preda oficial în sala de festivităţi a gării din Burdujeni volumele care alcătuiesc Biblioteca „Scriitori pe calea regală”, iar scriitorii Horia Gârbea, Mircea Ghiţulescu, Viorel Sânpetrean şi Constantin Stan vor susţine lecturi publice. Grupul de scriitorii va vizita apoi Mănăstirea Dragomirna, iar la ora 18:39 trenul va pleca spre Vatra Dornei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul Regal cu scriitori va opri duminică în Gara Suceava.
 Vizualizări articol: 1872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trenul Regal cu scriitori va opri duminică în Gara Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei