Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: Domnul Băsescu, provocatorul tensiunilor politice, omul care vrea să incite doar la scandal

Joi, 8 Mai 2008 (19:36:46)

Preşedintele onorific al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, joi, la Craiova, că şeful statului este "provocatorul" tensiunilor politice, deşi ar trebui să medieze între partidele politice, având chiar o obligaţie constituţională în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Ion Iliescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la PSD, că ar fi trebuit să fie prezent la o recepţie la Palatul Cotroceni, însă a refuzat invitaţia după ultimul "comportament" al preşedintelui Traian Băsescu, care a spus că fostul şef al statului este "specialist" în lovituri de stat.

Ion Iliescu apreciază că îmbunătăţirea relaţiilor cu şeful statului nu depinde decât de Traian Băsescu.

"Nu depinde de mine. Săptămâna trecută, am fost împreună cu Emil Constantinescu la Istanbul. Am fost adversari politici, ne-am confruntat în emisiuni televizate, dar ne respectăm. Domnul Băsescu ar trebui să menţină respectul şi relaţiile cu foştii preşedinţi ai statului. Ar trebui să menţină relaţiile şi cu partidele politice, are un atribut de mediator. Este chiar o obligaţie constituţională, pe care dumnealui o are", a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte al ţării a mai spus că Traian Băsescu doreşte să "incite la scandal", fiind "provocatorul de tensiuni politice".

"Eu cu domnul Constantinescu am făcut transferul de putere în modul cel mai respectuos. O dată i-am predat eu, altădată mi-a predat dumnealui. Domnul Băsescu, în schimb, este provocatorul tensiunilor noastre politice, este omul care vrea să incite doar la scandal. Este provocatorul de scandal", a declarat Ion Iliescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este "specialist în lovituri de stat", susţinând că acesta a negociat cu premierul Călin Popescu Tăriceanu suspendarea sa din funcţie, care a avut loc în 19 aprilie 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: Domnul Băsescu, provocatorul tensiunilor politice, omul care vrea să incite doar la scandal.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: Domnul Băsescu, provocatorul tensiunilor politice, omul care vrea să incite doar la scandal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei