Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, unic în Europa, va fi înfiinţat în România

Joi, 8 Mai 2008 (19:42:06)

Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, pentru persoanele aflate în situaţii de urgenţă, care au nevoie de protecţie internaţională imediată, singurul de acest fel din Europa, va fi deschis în cel mai scurt timp la Timişoara.
  Pentru deschiderea acestui centru a fost semnat, joi, la Bucureşti, un acord între ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, reprezentantul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi, Vincent Cochetel, şi cel al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Cristina Gheorghe Trâncă.

În baza acordului urmează să fie înfiinţat, pe teritoriul României, Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă care va putea primi cel mult 200 de persoane aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională. Acesta va asigura, pentru o perioadă tranzitorie, un mediu sigur şi stabil pentru persoanele care se află în situaţii care le pun viaţa în pericol.

Astfel, persoane sau grupuri care au nevoie să fie evacuate de urgenţă pentru a fi protejate de un pericol iminent vor beneficia de protecţie imediată în Timişoara, până când vor putea fi relocaţi către ţări terţe.

"Selecţia persoanelor aflate în situaţii de urgenţă, care urmează să fie transferate pentru o perioadă de tranzit în România, va fi făcută de Comisariatul ONU pentru Refugiaţi şi de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie. Vor fi făcute fişe individuale ale acestor persoane aflate în nevoie. Evident, şi România va face propriile verificări şi, acolo unde vor exista suspiciuni faţă de lista propusă de Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi, vom putea să refuzăm accesul unora dintre persoane", a explicat ministrul Cristian David.

În luna martie 1999, România a primit 4.000 de refugiaţi din Bosnia-Herţegovina şi Croaţia, care au fost apoi relocaţi în SUA. De asemenea, în luna iulie a anului 2005, Guvernul României a acceptat temporar pe teritoriul său 439 de refugiaţi uzbeci, care au fost ulterior relocaţi către ţări terţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, unic în Europa, va fi înfiinţat în România.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, unic în Europa, va fi înfiinţat în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei